Dongfeng klar til at påbegynde træningssejladserne

Det kinesiske hold er det første hold, der har modtaget en ombygget VOR65 båd. Overdragelsen af båden, der har fundet sted i Lissabon, markerer også den formelle start på ​​Dongfeng Race Teams anden kampagne i Volvo Ocean race. Startskuddet til Volvo Ocean Race 2017-18, der starter fra Alicante i Spanien, lyder i oktober måned.

Meget passende blev overdragelsen af Dongfengs ​​båd foretaget på dagen, der markerer starten på det kinesiske nytår, der varer 15 dage. Vi er netop trådt ud af abens år og ind i hanens år, der i følge det kinesiske horoskop er kendt for sin energi og entusiasme.

Dongfeng Race Teams skipper, Charles Caudrelier, har allerede i månedsvis arbejdet benhårdt med Dongfengs nye kampagne, som han håber vil være en progressiv opfølgning på holdets imponerende tredjeplads i Volvo Ocean Race 2014-15.

Alt DFRT ES 2017012735

Charles Caudrelier (tv) er skipper for kinesiske Dongfeng. Foto: Eloi Stichelbaut / Dongfeng Racing Team.

Kampagnen er udelukkende støttet af Dongfeng Motor Corporation - en af ​​de største bilproducenter i Kina, der ligger i byen Wuhan i Hubei-provinsen. Dongfengs team vil igen bestå af en blandet kinesisk og vestlig besætning. Ligesom man ønsker at drage fordel af de nye Volvo Ocean Race regler, der skal opmuntre kvindelige sejlere til at deltage i kapsejladsen. "At få overdraget båden i dag er endnu et stort skridt for os", udtaler Caudrelier og fortætter: "Det markerer begyndelsen på eventyr nummer to for vores hold. Og nu starter vores træningsprogram for alvor. Over de næste par uger vil vi også være i stand til at kortlægge vores besætning om bord".

Alt DFRT ES 20170125748

Arrangørerne belønner de teams, der vælger at have kvinder med om bord. Foto: Eloi Stichelbaut / Dongfeng Racing Team.

Kinesernes nye fuldblods racer er nu flot og skinnende. Den har iøjnefaldende nye farver, men det er ikke det eneste. Mere end 500 genstande om bord er enten blevet opgraderet eller udskiftet. Derudover er der nye sejl, elektronik og en ny medie- og navigationsplads om bord.

'Vi har fået vores båd tilbage, og hun er heldigvis stadig den samme", fortæller Graham Tourell, der er Dongfengs Boat Captain. "Men i virkelighed er hun jo næsten som en ny båd - med innovative opgraderinger og løsninger. Og så ser hun fantastisk i hendes nye farver".

Alt DFRT ES 20170125969

Dongfengs hold kommer til at bestå af både kinesiske og andre internationale sejlere. Foto: Eloi Stichebaut / Dongfeng Racing Team.

"Det er fantastisk at have båden tilbage i den tilstand, du ville forvente en båd som denne burde være i. Efter sidste udgave af Volvo Ocean Race var hun temmelig ramponeret, så hun fortjente noget opmærksomhed".

Overdragelsen kommer på toårsdagen for en af ​​de mere tumultagtige øjeblikke af den sidste udgave. Nemlig da Dongfeng vandt benet fra Abu Dhabi til Sanya i Kina. "Det var en utrolig tid for os", mindes Caudrelier. "Det er nu tid til at trække i arbejdstøjet, og vi håber, at vi vil være i stand til at gentage resultater som Abu Dhabi-Sanya".★ Artikel

★ Syntetisk diesel kan skade din bådmotor

★ Interview & Portræt

★ Københavns Havn: Alt om det nye havnereglement

OL

Slingrekurs i World Sailing

Udvalgte artikler *