Dongfengs båd klar til at forlade værftet

Lige før jul kunne Dongfeng pakke en ekstra dejlig julegave ud. En ombygget og forbedret VOR 65 båd. Dongfeng Race Teams skipper, Charles Caudrelier, havde det store smil, da han kort før jul besøgte værftet i den portugisiske hovedstad Lissabon for at få et smugkig på holdets båd.

Som en del af et budget på 1 million euro per båd bliver Volvo Ocean Race bådene fra 2014-15 udgaven opgraderet. En del af jobbet består af ny maling på skroget, nyt dæk, gear og elektronisk udstyr. Det er de dele, der bliver opdateret til Volvo Ocean Race 2017-18, der kommer til at være en hård tur Jorden rundt.

Skærmbillede 2016 12 28 kl. 21.42.06

Dongfengs båd er den første, der er klar til at forlade værftet. Foto: Amalia Infante/Volvo Ocean Race.

Værftets ansatte har sammen med holdenes, heriblandt Dongfengs, bådeksperter brugt mange timer på at sikre, at hver fod af båden er designet og bygget til fart uden at gå på kompromis med sikkerheden - men selvfølgelig skal båden også se temmelig cool ud.

Skærmbillede 2016 12 28 kl. 21.42.29

Designprocessen har taget tid og mange menensker har været involveret. Foto: Amalia Infante.

Otte både i alt

Syv tidligere Volvo Ocean Race både skal gennemgå denne ombygningproces, så de kan være klar til starten på Volvo Ocean Race i Alicante, Spanien. Arrangørerne har tidligere meldt ud, at de regner med, at otte hold er klar til den kommende udgave. Volvo Ocean Race kommer i denne omgang til at have 11 såkaldte stop-overs fordelt på fem kontinenter.

En ny båd bliver bygget fra bunden på Persico Marine i Bergamo, Italien, så der er ingen tid at spilde. En forsinkelse i produktionsgangen kan få en afsmittende effekt, som kan true hele projektet med at bygge og ombygge bådene. Heldigvis er alt gået som smurt indtil videre. Dongfengs båd er den første båd, der har været gennem ombygningsprocessen. Båden er nu færdig og klar til inspektion af den skipper, der skal sejle ruten på over 45.000 sømil rundt om Jorden.

Skærmbillede 2016 12 28 kl. 21.42.38

Kinesiske Dongfengs nye design. Foto: Amalia Infante/Volvo Ocean Race.

Nu hvor Dongfengs båd er færdigbygget, så varer det ikke længe, ​​før skipper Charles Caudrelier og resten af besætningen tager deres VOR 65 ud på en testsejlads.