VOR: Fansene skal tættere på holdene i Race Village

Alle værtsbyerne ved næste udgave af Volvo Ocean Race i 2017-18 vil få en helt ny slags holdbaser. Ved seneste udgave af Volvo Ocean Race havde flere af værtsbyerne en slags 'åbne værfter', hvor bådene eller udstyret blev repareret, mens publikum så på. Det var yderst populært - offentligheden fik mulighed for at se med og bevæge sig, hvor der før havde været lukkede døre. Det var endda muligt at komme i dialog med nogle af holdene på deres baser.

"Vi forsøger at tage Volvo Ocean Races fans med ind i holdenes 'stuer', så de kan følge og se, hvar der egentlig sker der", fortæller Richard Mason, Operations Director. "Baserne er primært for holdene og deres samarbejdspartere, men meget af tiden er det muligt for publikum at se med".

Flere tiltag på vej

Dette tiltag er det fjerde i en serie på ti tiltag fra organisationen bag Volvo Ocean Race. Nogle af tiltagene og løsningerne er designet udfra et ønske om at begrænse omkostningerne og den operationelle kompleksitet for holdene - de nye holdbaser bliver både bygget og demonteret af Race organisationen - så holdene har mere tid til at fokusere på at vinde sejladserne på vandet.

Alt 448

Fansene skal tættere på holdene i Race Village. Foto: Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race.

"At stå ansigt til ansigt med ens helte er afgørende" tilføjer Richard Mason og fortsætter: "Jeg kan huske, da jeg var barn, og Volvo Ocean Race var på besøg i Auckland, der er min hjemby. Jeg mødte Sir Peter Blake, der løftede mig op på roret af sin båd, Caramco. Øjeblikkeligt vidste jeg, hvad jeg ville med mit liv".

De nye holdbaser vil være åben for offentligheden i stueetagen. De vil ikke kun danne grundlag for de forskellige hold indenfor Race Village, hvor holdene arbejder på en dag til dag basis for at gøre bådene klar til det næste ben, men det vil også give ekstra plads til sponsoraktiviteter. Planen er også, at de forskellige holds baser skal designes, så det med lethed kan transporteres rundt i Verden. Det er afgørende, at de hurtigt og nemt kan foldes ned i skibscontainere - og videre til næste distination på ruten.

"I Volvo Ocean Race er timing alt. Evnen til at opbygge og nedtage disse Race Villages hurtigt er afgørende", udtaler Quérine van Osch, Volvo Ocean Race Village Experience Manager. "Vi er altid stræber efter innovation i alt, hvad vi gør, og denne løsning er forbløffende. Containeren bliver faktisk en del af holdbasen, så det er super effektiv, og det vil reducere antallet af containere, vi sender rundt om jorden med op til 60 procent".

 Seneste nyheder
Branchenyt

Intim jule-båd-udstilling hos Baadhuset i Beder

Kort nyt

Fra skibsdæk til unikke plankeborde

Vendée Globe

Formel 1 biler på rallybane?

Kapsejlads

Waszp: Aarhus satsning skudt i gang med stor begejstring

Vendée Globe

På 4 sekunder 'nosedivede' båden som blev delt i to! - Se...

Vendée Globe

Jean Le Cam redder Kevin Escoffier - fundet kl. 02

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf flyttes til april

Branchenyt

Svensk bådindustri kræver forbedret identifikation af båden

★ Interview & Portræt

Danmarks Museum for Lystsejlads: De Flittige frivilligeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder