VOR: Mark Turner går efter kvinderne

Her ca. et år før starten går på næste Volvo Ocean Race, melder den nye CEO Mark Turner om store forandringer. De næste par uger vil verdenspressen modtage nyhederne i små bidder, og den første blev droppet her forleden.

Går efter kvinderne

Blandt de mange ændringer vil en af de mere markante handle om besætnings- sammensætning, og begrænsinng.

De mandlige hold kommer til at blive begrænset til kun syv personer, én mindre end ved det seneste VOR. Men i bestræbelserne på at få flere kvinder til at sejle Jorden rundt, ja så kan skipper ved næste VOR 2017/18 vælge at supplere med det stærke køn. Eesætningerne kan sammensættes som følger:

Enten

7 mænd - eller,
7 mænd og 1 eller 2 kvinder - eller
7 kvinder og 1 eller 2 mænd - eller
5 mænd og fem kvinder - eller
11 kvinder

Volvo Ocean Race har også et ønkse om at få yngre sejlere til at sejle Jorden Rundt, og der er således indført en regel om at to af besætningsmedlemmerne ikke må være fyldt 30 år, inden sejladsen slutter ultimo juli 2018.

Vi følger naturligvis op med flere nyheder om ændringerne i den kommende udgave af Volvo Ocean Race, som vi personligt her på redaktionen glæder os meget til. Det skal især blive spændende og se hvor mange hold som tilmelder sig, da der her - med ét år til start, kun er tilmeldt et hold. (Team AkzoNobel,red.)

Hør Mark Turner om VOR's satsning for at få flere kvinder Jorden rundt.