VM: Dansk FX-medalje blæste væk

Bådmagasinet var på banen, da medalrace i den disciplin som måske er dansk sejlsports stærkeste klasse, blev sejlet i dag på Aarhus-bugten. Tusinder af fans var samlet på tribuner og mole, og stemningen var høj – hele to danske både var med. Jena/Katja havde gode medaljechancer, men skulle hente en topplacering i medal race. Ida/Marie havde allerede fået for mange point til rigtigt at blande sig i medaljekampen, men var selvfølgelig interesserede i at afslutte godt på hjemmebane, foran de mange tilskuere.

Front vendte op ned på feltet
Dagens vejrmelding tilsagde svære og kaotiske forhold, og rigtig meget vind. Men da starten gik var det let vind, dog med truende skyer på himmelen.
Det var tydeligt at forholdene ville blive svære. Og det blev de: Faktisk slog vinden ned så markant på højresiden, og med så stort et skift i retning, at hele feltet blev vendt op/ned. Det skete godt og vel halvvejs i den korte sejlads.
Skiftet på 60 grader (!) kostede det østrigske hold Frank/Abicht VM-guldet – de startede medalrace med et pænt forspring, og lå i tæt i medalrace, med guldet stort set om halsen, da fronten med ny vind fejede over banen. Det sendte hollandske Bekkering/Duetz op i front og østrigerne ned i sækken. Lige pludselig var guldet blevet hollandsk.

Ingen ny chance
Skiftet fik også store konsekvenser for de danske piger – Ida/Marie fik faktisk et pust i den rigtige retning og kom ind som nummer fire, mens Jena/Katja (holdet med reelle medaljechancer) blev sat skak mat, og blæste over mållinjen som nummer syv. Efter at det store skift i retning og tryk kom, var mållinjen alt for tæt på, og der var ikke tid til at spille om en ny chance. Det var ”game over”.
”Normalt ville man nok skyde sådan en sejlads af”, sagde Katja Salskov-Iversen efter sejladsen. ”Men her er det selvfølgelig svært, med TV og tilskuere og så videre. Og forholdene er jo ens for alle. Så sådan er det bare...”

Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen ender VM som nummer fem. Ida Marie Baad Nielsen/Marie Thusgaard Olsen ender VM som nummer syv.

Resultaterne betyder Danmark er kvalificeret til OL i Tokyo 2020 i 49erFX-klassen.

Fuld resultatliste her.