Danske medaljechancer svinder inden medalrace

Fredag i Aarhus bragte fine forhold, sol og 3-5 sekundmeter. En afgørende dag, specielt for de danske piger i 49erFX og Laser Radial. De to klasser sejlede de sidste finalerace i Gold Fleet, og dermed skulle positionerne inden medal race afgøres i dag.

God start i dag
For Anne-Marie Rindom blev det ikke den dag hun havde håbet på. Hendes VM-føring forsvandt i gårsdagens kaotiske vindspring på Aarhus-bugten, og i dag lå der et stort pres på den bomstærke Horsens-pige. I den første af dagens to sejladser indfriede hun forventningerne til fulde, og sejlede ind til en flot 3. plads.

… og så gik det galt
I går scorede Rindom en 44. plads – ikke noget stort problem i sig selv, fordi hendes serie så langt har været jævn og stærk. Men hendes fratrækker blev brugt. Der var altså ikke plads til flere tunge placeringer. Anden og sidste sejlads i Gold Fleet blev derfor super vigtig – her skulle der sørges for at pointsummen inden medal race ikke blev så stor, at en medalje var udenfor rækkevidde. Og helst skulle guldmedaljen være opnåelig.

Den sejlads gik desværre ikke den vej den skulle. En 33. plads giver hende fjerdeplads samlet, men med 24 point op til førende Emma Plasschaert fra Belgien er håbet om en guldmedalje nu definitivt væk. Der er 13 point op til tredjeplads og 16 point til andenplads, så sølv eller bronze er stadig muligt. Men det kræver både topplacering i medal race, og at sejlerne foran hende på resultatlisten havner i den nederste ende af feltet.

Meget på spil i dag
I 49er FX har Danmark haft to hold i medaljekampen mesterskabet igennem. I den klasse var der tre sejladser i dag – de tre sidste inden medal race.
Gårsdagen sendte Ida Marie Baad/Marie Thusgaard et stykke ned på listen, og Jena Hansen/Katja Salskov-Iversen havde en endnu sværere dag. Dagen i dag skulle dermed afgøre om de to hold kunne gå ind i medal race med en point score, hvor medaljer var indenfor rækkevidde. I værste fald kunne de også falde helt ud af top ti, og dermed miste pladsen i medal race. Der var altså meget på spil!

Godt udgangspunkt
Jena Hansen/Katja Salskov-Iversen sejlede en super serie i dagens fine brise, med placeringerne 4, 6, 2. Det sender OL-bronzevinderne ind på en fjerdeplads inden medal race, med 18 point op til førende Frank/Abicht fra Østrig. Sølv og bronze er kun hhv. syv og fire point væk. Det er altså gode medaljechancer til Jena Hansen/Katja Salskov-Iversen!

Udenfor guldchance
Knapt så godt gik det for Ida Marie Baad/Marie Thusgaard. De lagde flot ud med en tredjeplads, men to tunge placeringer (29, 23) i dagens sidste sejladser sender dem ned på en samlet syvendeplads inden medal race. De er med andre ord med i medal race, men med 102 point er guldmedaljen nu udenfor rækkevidde. Sølv og bronze er kun teoretiske chancer. De to erfarne piger kunne have tålt én dårlig placering i dag. Men ikke to.

Medal race i Laser Radial sejles i morgen fredag kl. 14.40. Der er meldt meget hård vind, især først på dagen. Medal Race i 49erFX sejles lørdag kl. 14.40, formentlig i roligere vindforhold.

180807 PM AARHUS 60109 6638 800px 1

Anne-Marie Rindom sejlede sig definitivt ud af medaljekampen med en trist 33. plads i dagens sidste sejlads. Øv hvor uheldigt. Foto: ©PEDRO MARTINEZ/SAILING ENERGY