Baronessen på benzinstationen

De mange trænere og officials fra hele verden har brug for brændstof til deres RIB-både. Derfor er der til VM bygget en særlig tankstation på en af molerne i havnen i Aarhus. Og der er strenge sikkerhedskrav på den midlertidige tankstation, der styres af Iben, som blandt de øvrige 17 frivillige på tankanlægget går under navnet Baronessen på Tankstationen.

4000 liter benzin – så meget flyder der dagligt gennem slangerne fra VM i sejlsports midlertidige tankstation til de mange ledsagerbåde der følger sejlerne. De fleste er trænerbåde og både som de mange officials på banerne benytter.

 - Vi har haft brandmyndighederne på besøg mange gange. Årsagen er, at vores tank ikke er gravet ned med står oven på jorden. Det stiller nogle helt særlige krav til sikkerheden, fortæller Iben, der altså er chef for 'team fuel'.

Blandt de mange krav er en indhegnet sikkerhedszone på 25 m. Her kommer ingen ind uden særlig tilladelse. Det er i sagens natur forbudt at ryge på området og som noget helt specielt er det også forbudt at komme ind på området med en tændt mobiltelefon, da den ifølge brandmyndighederne udgør en brand eller måske snarere eksplosionsrisiko. Så på bordet uden for tankområdet ligger der op til flere telefoner på et bord.

– Det er en del af det brandmyndighederne kræver. Derudover er det vigtigt, at vi kun tanker fire både ad gangen, og at de både der tanker ligger til, så de kan sejle direkte væk fra tankområdet blot ved at trykke gashåndtaget i bund, altså uden nogen form for manøvre, fortæller Iben.

Tanken selv var netop blevet fyldt op mandag morgen, da Bådmagasinet kiggede forbi. 10.000 liter blev der hældt på, så den samlede kapacitet nået op på 14.000 liter. Det blev med andre ord ikke sidste gang under VM at Iben, Søren og de øvrige frivillige på brandstofholdet skulle have fyldt op.

Bonus info: En liter benzin på Baronessens tankstation koster 15 kr.

IMG 9443

Øhh, hvor var det lige jeg 'parkerede' min RIB ? Hele 4.000 liter benzin sluges der i døgnet ved VM i Aarhus. Foto: Morten BrandtKort nyt

Boss'n går i land - se hans tre halsbrækkende stunts

Kapsejlads

Finn Gold Cup - for første gang på Gardasøen

★ Artikel

★ Pas godt på din rig - den holder ikke evigt

Kort nyt

Yanmar udfører højtrykstankning med brint  

Kort nyt

KDY modtager kæmpe donation til nyt ‘Sejlsportshus’

Kapsejlads

World Match Racing Tour: Finalen udsat grundet pandemien!

Kapsejlads

Danmark Rundt: Frostboksen & Team fik en på opleveren

Kort nyt

Dame Award: Sailserver nomineret til eftertragtet pris

Udvalgte artikler *