Gigantisk comeback i FXen

Efter en dag præget af omstarter og udsættelser lykkedes den endelig baneleder Christian Lerche at få et løb sat i gang. Det blev den første og sidste sejlads for kvinders 49er FXer. 

Det startede som noget, der for de fleste andre ville være endt i en ren katastrofe.

Den danske båd, der er i spidsen for VM, lå parkeret i den retningsløse udstødning fra samtlige andre både i starten. Men den aarhusianske duo blev ikke grebet at panik. Så mens hele fleeten forsvandt på styrbord til venstre på banen vendte de ud på banens højre side, hvilket gav pote. For allerede ved første topmærke havde Ida Marie og Marie på nærmest mirakuløs vis kæmpet sig op på 5. pladsen efter Norge, Italien, Spanien og Australien.

Ved bundmærket lå de nummer fire, og ved sidste topmærke lå de nummer to efter nordmændene. På den sidste løber var italienere en overgang foran danskerne, men mod mållinjen gik danskerne samme fart, men betydeligt dybere end italienerne, der måtte aflevere sejladsens 2.plads tilbage til danskerne, der ikke så ud til at have problemer i den tynde luft, der tidligere har været deres akilleshæl.

Det var en russisk båd, der i starten gjorde noget helt uforudsigeligt og ødelagde vores start. Herefter var der kun et at gøre; søge fri vind. Og den fandt vi ude på højre side. Derfra var det rent skak, og vi flyttede hele tiden rigtigt, sagde en meget glad Marie Thuusgaard efter sejladsen.

Vi havde høj puls især i sejladsens slutning, hvor det spidsede til mens vinden døde. Vi er rigtig tilfredse for i så lette og omskiftelige forhold er det let at komme til at lave et dårligt resultat - nu har vi så i stedet lavet et rigtig godt resultat, sagde skipper Ida Marie Baad ude på banen kort efter målgang.

Det andet danske toppar i 49er FX Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen fik ikke noteret et resultat på den anden FX-bane, da sejladserne ikke blevet afviklet på grund af manglende vind.

Der er derfor programsat en enkelt sejlads for den anden halvdel af FX-fleeten, hvorefter regnskabet fra indledende runde bliver gjort op før det går løs med guld og sølv fleet onsdag.Kort nyt

Boss'n går i land - se hans tre halsbrækkende stunts

Kapsejlads

Finn Gold Cup - for første gang på Gardasøen

★ Artikel

★ Pas godt på din rig - den holder ikke evigt

Kort nyt

Yanmar udfører højtrykstankning med brint  

Kort nyt

KDY modtager kæmpe donation til nyt ‘Sejlsportshus’

Kapsejlads

World Match Racing Tour: Finalen udsat grundet pandemien!

Kapsejlads

Danmark Rundt: Frostboksen & Team fik en på opleveren

Udvalgte artikler *