VM: Lokal 49erFX med ny topplacering

Mandag var præget af mangel vind og aflyste sejladser ved VM i Aarhus. Dog blev enkelte sejladser gennemført – med danske topresultater i 49erFX og Nacra 17.

Deltagerne ved VM i Aarhus får lov at opleve det danske augustvejr fra alle sider. Hvor søndag var præget af kraftig vind og udfordrende sejladsforhold, så blev mandag en dag med næsten ingen vind, sejlere i venteposition og adskillige aflyste sejladser.

Kvindernes to kvalifikationsfelter i 49erFX måtte vente til sidst på eftermiddagen, før de blev kaldt på vandet. I de lette vindforhold lykkedes det kun det ene af felterne at få gennemført en sejlads.

Baad og Thusgaard nummer to
Her kom Ida Marie Baad og Marie Thusgaard i mål på en andenplads. Et fremragende resultat, der konsoliderer deres position i toppen af FX-feltet. Også med tanke på, at én af VM-favoritterne, de brasilianske OL-guldvindere Grael og Kunze, i samme sejlads måtte nøjes med en 11. plads.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen lå klar på vandet til at sejle i det andet kvalifikationsfelt, men her forblev ventetiden uforløst. Bådene blev sendt i land sidst på dagen uden gennemførte sejladser.

Aflysningerne betyder, at 49erFX'erne skal på vandet igen tirsdag, hvor de ellers skulle have haft fridag, hvis sejladserne havde været på omgangshøjde med med tidsplanen for VM.

Ingen fridag til 49erne
Det samme gør sig gældende i mændenes 49er-klasse. Her er Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl bedst placerede danske besætning på en 20. plads - tæt forfulgt af Frederik Rask og Marcus Bay som nummer 21. Begge besætninger fik en enkelt sejlads mandag med henholdsvis en femte- og en syvendeplads som resultat.

Jonas Warrer og Jacob Precht Jensens kvalfikationsfelt fik to sejladser. Med placeringer som 6 og 18 for den danske landsholds-49er, der således fortsat kæmper med at ramme topniveauet, og de skal helst have et par gode resultater tirsdag for at nå med i de afgørende sejladser guldfeltet, torsdag og fredag.

Sejr til Cenholt og Lübeck
I Nacra 17 lagde Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck ud med en niendeplads i første sejlads, før de i anden sejlads leverede en toppræstation og kunne sejle i mål som nummer ét.

Dermed rykker den danske landsholds-Nacra tæt på top-10, men da kun den ene halvdel af Nacra'erne fik sejladser noteret på dagen, så er der mandag aften ingen retvisende stilling i klassen.

Flere aflysninger
Hverken i mændenes RS:X-klasse eller hos Finnjollerne blev der gennemført sejladser, mens de kvindelige surfere i RS:X fik en enkelt sejlads. Her kom Lærke Buhl-Hansen i mål som nummer ti – et godt resultat, som hun kan bruge i sin videre jagt på en OL-nationsplads.

Laser Radial-feltet med førende Anne-Marie Rindom var ikke på vandet mandag, hvilket dog var helt efter planen. Tirsdag indleder Radial-klassen sejladserne i guldfeltet, hvor foruden Rindom også U21-verdensmester Anna Munch er med.