VM: Sætter én båd i vandet hvert 6. sekund

Sejlsporten fra VM i Aarhus får fuld eksponering på DRs mange platforme. Bag de flotte billeder fra banerne arbejder en hær af frivillige.

Blandt de mange frivillige er rigger og sejler Jesper Jespersen, der er blandt de logistik ansvarlige for søsætning og optagning af de mange tusinde både ved VM i Aarhus.

Bådmagasinet mødte ham søndag før det gik løs med søsætninger for 49er og 49er FX, på området ved det nybyggede Sejlsportscenter. Og selv om undertegnede synes, at det trak op til en stressende periode tog Jesper Jespersen det helt roligt. 

– Det her er ingenting. Du skulle have været her i fredags i Boat Park 3, der kan du tale om travlhed. Vi skulle have 470ere for mænd og kvinder, Laser for mænd og kvinder samt Finnjollerne på vandet. Og da der var udsættelse pga. af manglende vind, endte det med, at alle ca. 450 både skulle ud samtidig. Det krævede hård styring, men det lykkedes, at få dem alle ud på 43 min. Det betyder, at vi fik en båd i vandet og ud af havnen ca. hvert sjette sekund, fortæller Jesper Jespersen.

Trafik forude
I morgen, tirsdag den 7. kunne igen ligne en logistisk udfordring for de frivillige. Her skal de store klasser fra Boat Park 3 igen på vandet, men derudover skal både de mandlige og kvindelige surfere på RS:X brædderne ud samt de ca. 60 Nacra 17 både, der dog docker ud fra havneområdet ved Sejlsportscenteret.

Bonus info: Der er 800 frivillige, 1100 både og 1500 sejlere, der deltager i VM i Aarhus.