God VM-start for dansk medaljehåb

VM i Aarhus kom for alvor i gang fredag for de danske sejleres vedkommende – med danskere på vandet i tre bådklasser. Dagen bød på gode sejladsforhold med sol og cirka fem sekundmeter vind fra sydøst.

Medaljehåbet Anne-Marie Rindom fik en noget nær ideel VM-start med en fjerde- og en tredjeplads i de to indledende sejladser i Laser Radial-klassen.

Rindom: Rigtig godt tilfreds
"Jeg lavede gode starter i begge sejladser og var med fremme hele vejen. I første sejlads førte jeg, men så skete der noget med vinden på andet opkryds, og jeg faldt lidt tilbage. Jeg synes, jeg tog de chancer, jeg skulle undervejs, så jeg er rigtigt godt tilfreds. Nu er vi i gang," sagde Anne-Marie Rindom efter åbningsdagen, hvor hun samlet er placeret på en femteplads.

Laser Radial-feltet tæller i alt 118 sejlere, som de første tre dage er fordelt på to kvalifikationsfelter, der sejler i hvert sit afdeling, side om side.

Den nykårede U21-verdensmester Anna Munch blev noteret for placeringer som 22 og 25 – og ligger samlet nummer 44.

I mændenes Laser Standard var der sent på eftermiddagen (fredag) tekniske problemer med resultatopdateringen.

Finnjollerne havde en lang dag med tre sejladser. Dansk André Højen Christiansen fik tre stabile placeringer som 20, 22 og 22. Samlet er han nummer 47 og ligger dermed på vippen i forhold til at nå med i guldfeltet for bedste halvdel af feltet. Opsplitningen sker efter de resterende to kvalifikationssejladser lørdag.

Dansk titelforsvar indledes lørdag
Lørdag er samtidig dagen, hvor 2017-verdensmestrene Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen indleder deres titelforsvar i 49erFX-klassen. Her er også Ida Marie Baad og Marie Thusgaard til start som én af de besætninger, der kan gøre sig gældende.

Også lørdag begynder sejladserne i mændenes 49er-klasse, hvor Danmark har hele ni besætninger til start i de tre kvalifikationsfelter med i alt 86 startende både. Bedste danske bud på en placering i top-10 er Jonas Warrer og Jacob Precht Jensen.

HUSK: Du kan følge VM live her på Bådmagasinset fra kl. 12.

Link til VM resultater her