Femte Vendée Globe skipper ude

Jérémie Beyou (Maitre Coq) oplevede i søndags, at forbindelsen mellem svingkøl og hydraulik knækkede af. Dermed svingede kølen frit under båden, og en del af laminatet i skroget knækkede af. En alvorlig skade - men Beyou fik fikseret kølen med tovværk, og pumperne holdt vandet ude, mens han søgte læ under Kap Verde øerne.

Dimensioneret til 120 tons

Her har han forsøgt at finde en løsning sammen med sit shore crew. Men reglerne i Vendée Globe er klare: Ingen assistance til reparationer undervejs. Den titanium-del der knækkede af, var dimensioneret til 120 tons (!) - og maksimal belastning på toppen af svingkølen er 40 tons. Den er svær at lave med tovværk, og det ville være uforsvarligt at sejle på de ensomme, sydlige breddegrader med en nødløsning på et så vitalt punkt. Beyou har lige meddelt, at han trækker sig fra årets Vendée Globe.

Fra 20 til 15 på 10 dage

Dermed er feltet reduceret fra 20 til 15 både på 10 dage - en udvikling som ikke bør fortsætte i samme takt! Alex Thomson (Hugo Boss) har lige formået at lave en nødreparation af en knækket rorpind, og bagerst i feltet slider polakken Gutkowski med defekt autopilot. Thomsons udsigter er lyse, han vurderer at reparationen er i orden - men Gutek er i høj risiko for at være den næste på listen over skippere, der ikke kommer i mål.Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder