Den afgørende fase

Det er sidste gang vi opdaterer om fredagen for bådene er i mål i løbet af kommende uge.

Lige nu er der seks både, der kæmper om podiet, men først skal de frem til den måske afgørende layline, hvor de kan vende over på bagbord og pege næsen mere mod vest og målet i Les Sables d’Olonne.

De seneste døgn har tilhørt Louis Burton. Han har holdt en længere og mere vestlig rute, som nu ser ud til også at have været hurtigere. Lørdag morgen er han på 2. pladsen kun 10 sømil efter den førende Charlie Dalin i Apivia.

På 3. pladsen er tyske Boris Herrmann placeret. Han ligger godt til, men er klar over, at løbet er i en afgørende fase. Det er afgørende, at han når at komme med over på bagbord halse i den mere nordlige vind sammen med de to forreste. Men der er en reelt risiko for, at han bliver hængende på en nordlig kurs. Sker det bliver han bliver hentet af Thomas Ruyant, Damien Seguin og Yannick Bestaven, da de ligger i en mere østlig position som kan viser sig fordelagtig.

Alle 100% klar til sprint
Fælles for top 6 er, at alle har både, der er tæt på 100% til de sidste 1700 sømil. Sådan er det blandt andet fordi, det bliver på bagbord halse og dermed på styrbord foil, hvor både Dalin og Ruyants både er fuldt flyvedygtige.

Boris Herrmann kunne fortælle, at hans båd fredag performede optimalt i 12-14 knobs vind, hvor han gik 15-16 knob – imponerende. Bagude i feltet har Pip Hare være i mastetoppen, efter hun har repareret sit vindinstrument som hun nu har monteret igen, hvilket har resulteret i en fuldt funktionsdygtigt selvstyrer.

Vi opfordrer til at følge med i den afgørende dage af denne exceptionelle udgave af Vendee Globe. Der kommer flere opdateringer her på sitet.

Se alle vores historier om, og fra - Vendée Globe via linket her

vg status
Tættere har Vendée Globe aldrig været. Har Louis Burton lavet en geni-streg, og sejlet i stor-bue uden om feltet i front? Om få dage får vi svaret, lige nu er han nummer to, men med en skærende kurs kan førstepladsen være inden for rækkevidde. Kort nyt

Yanmar udfører højtrykstankning med brint  

Kort nyt

KDY modtager kæmpe donation til nyt ‘Sejlsportshus’

Kapsejlads

World Match Racing Tour: Finalen udsat grundet pandemien!

Kapsejlads

Danmark Rundt: Frostboksen & Team fik en på opleveren

Kort nyt

Dame Award: Sailserver nomineret til eftertragtet pris

Kort nyt

Sidste udkald: For børn på fregatten Jylland 

★ Artikel

★ Maserati 150S: Født på vandet

Produktnyt

Oscar – anti-kollisions udstyr hædret ved indtog på det...

Udvalgte artikler *