Bossen i store problemer - måske

Related Articles: Bossen smider føringen, Helt som forventet – første båd ude , Løfterigt første døgn på verdens hårdeste

En mulig strukturel skade på Hugo Boss truer nu Axel Thomsons Vendée Globe.

Han lå på 2. pladsen, da Alex Thomsons hold lørdag aften meddelte Vendée Globe race ledelsen at der muligvis er strukturelle problemer med den sorte båd. Derfor sejler den nu med kraftigt reduceret hastighed mens der bliver arbejdet med at analysere, og komme med mulige løsninger på problemet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Vendée Globe at konstruktørerne hos VPLP er inddraget i problemløsningen.

Sejler med 1/3 speed
Natten til søndag har båden sejlet med en hastighed på cirka 5 knob - det halve af de nærmeste konkurrenter. Lige nu er Alex Thomson faldet tilbage på 3. pladsen 91 sømil efter den førende Thomas Ruyant i LinkedOut. Nr. to 37 sømil efter er Charlie Dalin i Apivia.

Det er endnu uvist om Alex Thomson kan fortsætte løbet, om han kan udbedre den formodede skade til søs eller om han må søge mod Rio de Janeiro, der ligger 800 sømil mod vest.

Jean Le Cam henter 50 sømil på Ryuant
De førende både er nu i lettere vind, hvilket har betydet at forfølgerne kan indhente noget af forspringet. Således er Jean Le Cam på 4. pladsen 260 sømil efter søndag middag - han har taget ca. 50 sømil tilbage.
Vi afventer i spænding en udmelding fra Alex Thomson og Hugo Boss teamet, og håber at han kan fikse problemerne til søs, og forblive i racets top.Seneste nyheder
Kapsejlads

Classisk Fyn Rundt: Tilmelding åben - nye løb i den...

Vendée Globe

Den hidtil mest dramatiske uge

Kort nyt

Moody DS 41 - løber med Britisk Yachting Award

Kort nyt

FTLF byder velkommen til ny kontakt på Bali!

Vendée Globe

Vendée Globe: Hvor mange UFO’er er der egentlig derude?

★ Gør det selv

Gør båden mindre fysisk krævende

Havne

Nye flydebroer til Rungsted Havn

Branchenyt

Intim jule-båd-udstilling hos Baadhuset i Beder

Kort nyt

Fra skibsdæk til unikke plankebordeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder