Bossen er i mål

Efter 74 dage, 19 timer og 35 minutter på havet kom britiske Alex Thomson i mål i Les Sables d'Olonne. Det er 15 timer, 59 minutter og 29 sekunder efter Armel Le Cléac'h, der kom i mål i går eftermiddags. Selvom Alex Thomson ikke vinder sejladsen, så kan han glæde sig over at have slået sin egen britiske rekord for solosejlads i etskrogsbåde.

På et tidspunkt var Alex Thomson omkring 800 sømil efter den førende Armel Le Cléac'h, men så leverede han en af de største præstationer i sin sejlsportskarriere. Ved sejle sig selv tilbage i opløbet - og det endda med kun en fungerende foil. Omkring 30 sømil var der imellem de to, da sejladsen for alvor skulle afgøres. Dermed har denne udgave af Vendée Globe har haft en af de mest spændende afslutninger, vi nogensinde har oplevet.

FinishHB 2nd 7882

Styrbords foil har været skadet næsten siden starten af Vendée Globe på Alex Thomsons båd. Foto: Jean-Marie Liot / DPPI / Vendee Globe.

Det var en meget glad Thomson, der sejlede ind i Les Sables d'Olonne til jubelråb fra de mange tilskuere. "At sejle ned af kanalen i Les Sables d'Olonne, tilbage hvor det hele startede den 6. november og se den enorme menneskeskare var en fantastisk følelse. At være tilbage hos min kone Kate og mine børn Oscar og Georgia er følelsesmæssigt meget speciel", udtaler Alex Thomson på kajen.

En kæmpe udfodring

Hvis man skal forstå, hvor hårdt Vendée Globe egentlig er. Så kan vi fortælle, at kun 72 sejlere nogensinde har fuldført sejladsen siden dens begyndelse. Farlige og uforudsigelig udfordringer venter med garanti altid - kun 18 af de 29 sejlere, der sejler med i denne udgave af Vendée Globe, er stadig med i sejladsen, hvoraf Armel Le Cléac'h og Alex Thomson nu er i mål. I tidligere udgaver af sejladsen har tre skippere mistet livet i forsøget på at nå Jorden rundt solo.

FinishHB 2nd 7870

Thomson er kendt som en mand, der gerne give sig i kast med vilde stunts og happings for at sætte sig selv og Hugo Boss i centrum. Foto: Vincent Curutchet / DPPI / Vendee Globe.

Stort tillykke til Alex Thomson for at nå i mål - og her på redaktionen spørger vi os selv, hvad bliver hans næste store udfordring?Seneste nyheder

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kort Nyt

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Kort Nyt

Sejler redder sig fra brændende båd

Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Kort Nyt

Silverrudder: Meget få vil fuldføre

Kort Nyt

Solo-roer Lia Ditton sætter ny rekord fra USA til Hawaii

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"