Vendée Globe: Lavtryk over Atlanten skaber fornyet spænding

De to førende både i Vendée Globe, Banque Populaire VIII og HUGO BOSS, nærmer sig Ækvator og de berygtede Duldrums (stille vindbælte, red.)

Normalt ville en førerposition ud af The Duldrums være lig med en samlet sejr, men et lavtryk vil det anderledes! Intet er afgjort.

Lavtrykket som er placeret over Madeira, skaber et usædvanligt vejrfænomen over Nord Atlanten. Her ville Passatvindende normalt sende bådene over Azorerne hjem, men det eksisterende vejrsystem betyder at de to førende både søger via Kap Verde øerne, samme vej som de drog afsted for 61 dage siden.

Lige pt. her fredag eftermiddag, er der under 300 sømil mellem Banque Populaire XVIII og HUGO BOSS, og 'Banken' sejler kun ca. 6,3 knob - mens Boss'n drøner afsted med 18,9 - så vi vil opleve endnu et opsamlingsheat, inden de afgørende sømil mod Les Sables d'Olonne.

Og en lille, men absolut ikke uvæsentlig ting, en stor del af vejen hjem vil foregå så Alex Thomson kommer på hans optimale styrbord halse med HUGO BOSS, så kommer der nok luft, vil også HUGO BOSS kunne foile.

Nummer tre i spil

Vurderingerne går at også nummer tre i sejladsen, Jérémie Beyou i Matre COQ, som lige nu er små 1.000 sømil fra 'Banken' også skal samme vej som de to førende, hvorefter resten af feltet vurderes at komme til at sejle over Azorerne hjem.OL

Opdatering fra onsdagens OL-sejladser

★ Test af sejlbåde

Saffier SE 27: Bedste dagsejler til dato, basta

OL

Rindom kan holde hviledag i gult

Kapsejlads

Grade One Drage stævne til Dragør

Kort nyt

Syddjurs vandfestival nærmer sig

OL

Ups and down for Rindom

OL

Lærke Buhl-Hansen med helt fremme

Udvalgte artikler *