Vendee Globe: Endnu en båd mister masten - autopiloten svigtede! Se Video

Den irske sejler Enda O’Coineen og hans 'Kilcullen Voyager-Team Ireland' er ude af årets Vendee Globe.

O’Coineen lå på en 15. plads, ud for Stewart Island – 180 sømil fra det absolutte mest sydlige del af New Zealnad, da han mistede sin mast. Der skete heldigvis ikke O'Coineen under uheldet

Autopiloten svigtede

O’Coineen lå og cruisede perfekt i 20-25 knobs luft, da en byge med vindstød på op til 35 knob ramte. Autopiloten kunne ikke følge med, og et par ufrivillige bomninger resulterede i mastebruddet, som skete på et splitsekund. O’Coineen havde ikke en chance for at nå at få de løbende bagstag sat, og masten kunne næsten kun stige af!

O'Coineen havde få timer forinden produceret en nytårshilsen hvor han meldte om alt vel om bord, han følte sig i rigtig go' form, og var klar til at gennemfører det næste store stræk frem mod Kap Horn. 

Det meste af masten røg direkte i vandet, hvorefter O'Coineen måtte skære alt fri - inklusiv bom, og efterlade hele riggen til Kong Neptun. O'coineen har altså intet at lave nødrig af, og må gå for motor tilbage mod New Zealand, og han melder at han har nok fuel til at nå land, ca. 180 sømil i medvind!

Armel Le Clêarc'h igen pænt foran

Fremme i front lavede Alex Thomson og hans HUGO BOSS et gevaldigt comeback hen over nytårsdagene.

På et tidspunkt var Thomson kun 30 sømil fra Armel Le Clêarc’h og hans Banque Populaire XIII, som for kort tid siden var over 6-700 sømil foran HUGO BOSS.

Alex Thomson måtte dog erkende at han sejlede i retning af ganske lidt luft, og her mandag morgen er Armel Le Clêarc’h da igen små 200 sømil foran.


D56Kort nyt

Kun for abonnenter: Ny udgave - allerede i dag

Kort nyt

12mR bådene gæster Kerteminde

Kapsejlads

Fyn er fin - også for Finn

Kapsejlads

100 mil i Fjorden: 25 både tager udfordring op

Kort nyt

Åbent brev: STOP automatiseringen af fjordbroerne

SailGP

SailGP: Highlight fra Italien

Udvalgte artikler *