Vendee Globe: Intens kamp om føringen - se også video

To både har fået et lille hul ned - HUGO BOSS er stadig i front, men Armel Le Cléac’h i hans Banque Populaire VIII begynder virkelig at snuse den kære Alex Thomson i kølvandet, kun 20 sømil efter Britten som har mistet styrbord foil.

De to kæmper en brag kamp tæt på ’is-linjen’ en kurve som er lagt ind som en begrænsning sejlerne skal overholde. Det var natten til fredag hvor Armel sneg sig nogle grader dybere mod is-linjen som gav ham fordelen, hvor kan fik cuttet en del af det forspring som Alex Thomson havde opbygget gennem de seneste par uger.

Kommer helt op?

Ifølge vores egen lille morgen status (lørdag, red) så ser det u som om HUGO BOSS er ved at løbe ind i lidt mindre luft. Hvor BOSS holder 11-12 knob, ja så sejler Banque Populaire VIII næsten 5 knob hurtigere lige nu, så det kunne tyde på vi får en lille form for opsamling i front.

Skærmbillede 2016 11 26 kl. 07.19.51

To er stukket. HUGO BOSS med Alex Thomson, og Banque Populaire VIII med Armel Le Cléac’h, begge søger så tæt på is-linjen, begrænsningen mod de brølende 40'ere og  ishavet, som ikke må krydses. Armel har kun 20 sømil op til Alex! 

Tre både er udgået

Tre ud af de 29 startende både er udgået, og den førende er ’skadet’ med, som tidligere nævnt, en stump foil i styrbord side som bare stikker ud.

Heldigvis for Alex Thomson så sejler de netop styrbord, en stor del af vejen ’hjem’ så Thomson er tilbage på sin bagbord foil, men at komme hjem som første båd og vinde Vendee Globe, på én foil, det har jeg svært ved at forestille mig.

Indtil da, med lige omkring 17.000 sømil igen, kan der ske meget endnu. Nyd nedenstående video, og se lige hvor hurtigt det går!

Stay tuned ...


J17 : 24 noeuds pour Sébastien Josse / Vendée... by VendeeGlobeTVOL

Opdatering fra onsdagens OL-sejladser

★ Test af sejlbåde

Saffier SE 27: Bedste dagsejler til dato, basta

OL

Rindom kan holde hviledag i gult

Kapsejlads

Grade One Drage stævne til Dragør

Kort nyt

Syddjurs vandfestival nærmer sig

OL

Ups and down for Rindom

OL

Lærke Buhl-Hansen med helt fremme

Udvalgte artikler *