Vendee Globe: Intens kamp om føringen - se også video

To både har fået et lille hul ned - HUGO BOSS er stadig i front, men Armel Le Cléac’h i hans Banque Populaire VIII begynder virkelig at snuse den kære Alex Thomson i kølvandet, kun 20 sømil efter Britten som har mistet styrbord foil.

De to kæmper en brag kamp tæt på ’is-linjen’ en kurve som er lagt ind som en begrænsning sejlerne skal overholde. Det var natten til fredag hvor Armel sneg sig nogle grader dybere mod is-linjen som gav ham fordelen, hvor kan fik cuttet en del af det forspring som Alex Thomson havde opbygget gennem de seneste par uger.

Kommer helt op?

Ifølge vores egen lille morgen status (lørdag, red) så ser det u som om HUGO BOSS er ved at løbe ind i lidt mindre luft. Hvor BOSS holder 11-12 knob, ja så sejler Banque Populaire VIII næsten 5 knob hurtigere lige nu, så det kunne tyde på vi får en lille form for opsamling i front.

Skærmbillede 2016 11 26 kl. 07.19.51

To er stukket. HUGO BOSS med Alex Thomson, og Banque Populaire VIII med Armel Le Cléac’h, begge søger så tæt på is-linjen, begrænsningen mod de brølende 40'ere og  ishavet, som ikke må krydses. Armel har kun 20 sømil op til Alex! 

Tre både er udgået

Tre ud af de 29 startende både er udgået, og den førende er ’skadet’ med, som tidligere nævnt, en stump foil i styrbord side som bare stikker ud.

Heldigvis for Alex Thomson så sejler de netop styrbord, en stor del af vejen ’hjem’ så Thomson er tilbage på sin bagbord foil, men at komme hjem som første båd og vinde Vendee Globe, på én foil, det har jeg svært ved at forestille mig.

Indtil da, med lige omkring 17.000 sømil igen, kan der ske meget endnu. Nyd nedenstående video, og se lige hvor hurtigt det går!

Stay tuned ...


J17 : 24 noeuds pour Sébastien Josse / Vendée... by VendeeGlobeTVSeneste nyheder
★ Interview & Portræt

Danmarks Museum for Lystsejlads: De Flittige frivillige

Kort nyt

MiniTransat 2021 usikker: Svensker kæmper videre

Vendée Globe

HUGO BOSS med skipper Alex Thomson udgår...!

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana afbryder rekordforsøg

Kapsejlads

Round Denmark Race Inshore 2021 - tilmeldingen åben...

Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se videoSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder