Vendée Globe: To døgn til starten på den ultimative mandomsprøve

I dag fredag, er der nøjagtig to døgn til årets start på den 8. udgave af Vendée Globe.

Der er tale om Jorden rundt solo, med start fra Les Sables d'Olonne lige ud til Biscayen. Inde starten går søndag den 6. november kl. 13.02, ja så har tæt på 1 million, vel at mærke betalende gæster (!), været forbi på havnen, for at se disse fantastiske fartmaskiner. Det er jo vildt imponerende.

Vendeeglobe

Der ventes over 1 million betalende gæster på havnen i Les Sables d'Lonne inden starten går søndag den 6. november kl. 13.02. Foto: Olivier Blanchet / DPPI / Vendée Globe

29 skippere er klar, heraf hele 20 fra Frankrig, og de resterende 9 fra blandede nationer, hvor alders- forskellen er den største nogensinde. Yngste skipper er Allan Roura på kun 23 år og fra Schweiz, og feltets ældste skipper er Rich Wilson på 66 år, som er fra USA.

Der venter hele 24.020 nautiske mil, og ingen stop undervejs, hvor de tre store Cape's skal rundes.

I følge vejrudsigten, så bliver de seje gutter sendt af sted med en raket bagi, da der loves 15-20 knob fra nord nord-øst, altså med slæk på skøderne fra start ud over Biscayen.

Stævneledelsen forventer faktisk at de første både vil være ved ækvator et helt døgn tidligere end tilbage i 2012, dette blandt andet på grund af den gunstige vejrudsigt, men så sandelig også på grund af de foils som nogle af disse top potente racere er blevet udstyret med.

Holder de hele vejen rundt ?

Her på redaktionen er vi lige så dybt imponeret over disse potente racere som resten af sejlerverden, men et af de spørgsmål som uundgåeligt er dukket op i vores diskussion er: Hvor mange mon gennemfører? og så kan vi heller ikke undgå at sende den kære 'actionman' Alex Thomson en venlig tanke, mon han gennemfører?

Herfra lyder buddet et sted mellem 1/3 og op til ½-delen kommer hjem, resten må udgå eller på anden måde søge hjælp. Det er barske forhold, og enorme kræfter bådene skal kunne modstå - kan de nyudviklede foils holde til det?

Bådmagasinet har lavet et fotogalleri, med nogle af de super seje både - husk endelig at klikke på fotoet for at se det i stor størrelse. Det er ganske imponerende - Fotogalleri klik herOL

Opdatering fra onsdagens OL-sejladser

★ Test af sejlbåde

Saffier SE 27: Bedste dagsejler til dato, basta

OL

Rindom kan holde hviledag i gult

Kapsejlads

Grade One Drage stævne til Dragør

Kort nyt

Syddjurs vandfestival nærmer sig

OL

Ups and down for Rindom

OL

Lærke Buhl-Hansen med helt fremme

Udvalgte artikler *