Alessandro de Benedetto lukker og slukker Vendée Globe 2012-13

Det er omkring tre uger siden, at hele den sejler-interesserede verden jublede med Vendée Globe-vinder Francois Gabart, og hans rival Armel Le Cleác'h.

Men Vendée Globe handler ikke kun om at vinde, det handler i høj grad også om at komme i mål. Denne gang har ni af de tyve startende fået deres drømme knust, på trods af professionelle forberedelser og masser af kompetence. 11 skippere har formået at sejle hele kloden rundt alene i en Open 60, og det er al mulig grund til at kalde dem alle vindere.

105 døgn på havet

Den sidste af dem er lige kommet i mål. Italienske Alessandro de Benedetto sejler en ældre båd uden svingkøl, og i højt humør har han taget de udfordringer han blev mødt med undervejs, vel vidende at han aldig kunne blande sig i kampen om top-placeringerne. Nu er han lige ankommet Les Sable d'Olonnes efter 105 døgn til søs, og dermed kan de sidste rester af Race Village i den franske by pilles ned. Vendée Globe starter næste gang søndag 8. november 2015. 

Her kan du se en glad mand nærme sig mållinjen - måske svært at forstå hvad han siger, men humøret er ikke til at tage fejl af...


Dernières 24 heures à bord pour Alessandro by VendeeGlobeTV