Vendée Globe : 3Di viste formidabel holdbarhed

Da Francois Gabart den 27. januar krydsede mållinjen som vinder af Verdens hårdeste kapsejlads Jorden rundt, solo-sejladsen Vendée Globe, var det ikke blot en imponerende sejr for den 29-årige franskmand, den yngste vinder af kapsejladsen nogensinde og med en rekordtid. Det var også en sejr for North Sails og deres 3Di-sejl.

78 døgn, to timer, 16 minutter og 40 sekunder tog det Francois Gabarts Open 60-klasse båd "Macif" at tilbagelægge 28.646 sømil. Det er en gennemsnitsfart på 15,3 knob med ufattelige strabadser gennem al slags vejr og vind over Verdenshavene, hvor sejlene blev udsat for alle tænkelige prøvelser.

Men hans 3Di sejl klarede prøven med glans og var med til at skære seks døgn og 53 minutter af den hidtidige rekord for kapsejladsen.

De første, der kom ombord efter målgangen i Les Sables d'Olonne brugte – ligesom den unge skipper og hans team – det samme rosende ord for at beskrive de hårdt brugte sejl: "Forbløffende!"

Forbløffende - "amazing!" - at sejlene efter 78 døgns rekord-sejlads Jorden rundt stadig var i fin form.

Startede med 3DL - nu 3Di

Det er en sejr for Norths Sails 3Di-teknologi, som revolutionerede sejlindustrien ved Americas Cup i 2007 i Valencia, hvor 11 af 12 både sejlede med 3DL. Siden har North Sails fortsat udviklingen af 3Di-sejlene for at gøre dem endnu mere holdbare og stabile til både den skarpe bane-sejlads og turen over oceanerne.

Med sejren i Vendée Globe kan North Sails og 3Di notere sig for tre triumfer i Jorden Rundt-kapsejladser i de seneste tre år: Først Barcelona World Race, så Volvo Ocean Race og nu Vendée Globe.

Det blev bedre endnu

Tre timer efter Francois Gabart fulgte sejladsens nr. to, Amel le Cléac'h i båden "Banque Populaire" også med 3Di formstøbte sejl – den tætteste målgang nogensinde mellem vinderne af Vendée Globe.

Og ligesom Francois Gabart brugte Amel og hans team ordet "forbløfffende!" for at beskrive sejlenes tilstand efter 78 døgns hård sejlads og mere end 28.000 sømil.

Bådmagasinet talte fredag eftermiddag med Mads Christensen.  "Du har mulighed for at møde os på bådudstillingen i Fredericia, hvor du kan få en 3Di snak, og se prøver på netop dette formstabile 3Di North Sail" slutter Mads ChristensenKort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder