Disket Vendée Globe sejler fortsætter sejladsen

Bernard Stamm (Cheminees Poujoulat) oplevede tekniske vanskeligheder med båden, og måtte søge læ for at reparere. Det er der ikke noget særligt i, det sker tit i Vendée Globe. Stamm havde vanskeligheder med sine hydrogeneratorer, som forsyner båden med strøm, og ankrede op ved Enderby Island i Sydhavet. 40 knobs vind og stærk strøm gjorde operationen svær, og Stamm drev af med ankret. 

Mand om bord!

Lige i nærheden lå et russisk forskningsskib ankret op. De tilbød Stamm at fortøje i dem, og det forsøgte ham at gøre. I kaoset med dette arbejde, opdagede han pludseligt at en af søfolkene fra skibet var kommet om bord. Dette bryder med reglerne i Vendée Globe, som forbyder enhver form for aktiv assistance.

Informerede Race Office

I stedet for at jage manden væk, lod Stamm ham gøre en fortøjning fast, før han bad ham forlade båden. Derefter informerede han Race Office om episoden. Efter at Stamm havde lavet sine reparationer og genoptaget sejladsen, fik han den sønderknusende besked, at juryen havde diskvalificeret ham.

Sejlere støtter Stamm

Nu fremgår det, at Stamm har valgt at fortsætte sejladsen mod Les Sables de Olonne, mens han forsøger at få juryen til at behandle sagen på ny. Mange af sejlerne - også førende Francois Gabart - støtter åbent Stamms forsøg på at forblive i racet. Alligevel er hans tracking fjernet, og foreløbig er der ingen officielle meldinger om sagen fra arrangørerne. Vi vender tilbage, når der er nyt i sagen!