Vendée Globe: Duel i Sydhavet

Efter mere end 40 dages sejlads, og næsten halvvejs jorden rundt, ligger de to førende både i Vendée Globe så tæt, at de fra tid til anden kan se hinanden. Det er en helt unik situation, og siger noget om, hvilket niveau den her type sejlads har nået. Differencer på to og tre sømil har været almindelige i seneste dage!

Gabart og Le Cleac'h

De to førende har domineret sejladsen fra start - som mange vil have bemærket, er det tale om Francois Gabart (Macif) og Armel Le Cleac'h (Banque Populaire). De sejler i identiske både, begge sat op af den eneste sejler, der har vundet Vendée Globe to gange - Michel Desjoyeaux. Gabart er kun 28 år, og regnes for at være fremtidens mand i solosejlads - selv om han presser på forrest i feltet, er han i stand til at producere og sende mere medie-indhold end nogen af konkurrenterne. Le Cleac'h er noget ældre og mere erfaren. Begge har dog været i stand til at sætte de mest kendte og erfarne navne til vægs så langt i dette Vendée Globe.

Stor føring

Tredje båd, Jean-Pierre Dick (Virbac-Paprec) ligger nu mere end 500 mil bag de to førende. Derefter følger de mest kendte og etablerede stjerner: Bernard Stamm, Alex Thomson, Jean Le Cam og Mike Golding. Le Cam og Golding er hhv. 1.700 og 1.800 sømil efter de førende! Mellem de forskellige sejlere i denne gruppe er der også flere tætte dueller. Det hele kan følges nærmere på tracking her.

Haler ind på Liebergreen

Indenfor de næste par uger vil de første Open 60'ere passere vores egen Christian Liebergreen - han ligger p.t. langt foran, men Open 60'erne sejler gennemsnitlig tre-fire gange så hurtigt som ham. Så afstanden reduceres hurtigt. Spændende bliver det at se om det sker før Kap Horn - det er der meget der tyder på p.t.Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder