VM-guld til far og søn


Sebastian (tv) og Torben Kornum fuldendte en fantastisk uge i deres hjemby med VM-guld. Foto: Jan Nielsen.

       Sebastian og Torben Kornum kunne lade sig hylde som mestre foran hundredvis af fremmødte i hjembyen Skive efter fem dages udfordrende konkurrence med 100 deltagere fra i alt 16 nationer. Med til historien hører naturligvis, at far og søn vandt hver sin klasse.<br />


19-årige Sebastian snuppede den officielle VM-titel i den prestigefyldte ungdomsklasse for sejlere op til 20 år, mens hans 49-årige far toppede Grand Master feltet efter mere end 32 år som aktiv windsurfer. På andenpladsen i Masterklassen kom danske Brian Røgild, der tidligere har vundet VM-titlen.


Sebastian Kornum øverst på skamlen efter 7 førstepladser ud af 12 mulige. Foto: Jan Nielsen.

      <br />

Hele vind-spektret var i brug
Skive Fjord levede op til sit ry som et vindsikkert spot allerede på førstedagen, hvor fire udfordrende sejladser blev gennemført i op til 32 knobs vind, og her lagde Sebastian og klubkammeraten Christian Justesen gedigen afstand til konkurrenterne i form af fire førstepladser for Sebastians vedkommende.

Midt på ugen droppede vinden til 16-20 knob, og Sebastian kom under pres fra brasilianeren Mateus Isaac, der efter 7 sejladser var blot et point efter. Men i let luft rykkede Sebastian igen og cementerede sin VM-titel med i alt syv førstepladser ud af 12 gennemførte sejladser. Justesen endte på en samlet femteplads – et absolut flot resultat af den 17-årige Skivesurfer, som endnu har to år tilbage i ungdomsrækkerne.

Ungdommen matchede de ældre
Ungdoms- og masterklasserne kørte med separate starter på samme bane, og overdommer Jan Madsen noterede undervejs tiderne for de to felter: ”Sejladserne varede under 20 minutter for de hurtigste, og det var ret bemærkelsesværdigt at der ofte var blot 10 sek. forskel på den hurtigste master og den hurtigste af de unge. Det kunne naturligvis have været sjovt at starte alle 100 deltagere på én gang, men vi fandt det mere fair for de indbyrdes resultater at klasserne blev opdelt”.

På stævnets sidste dag startede man dog en show-sejlads med hele feltet i lette vindforhold, og her vandt Sebastian Kornum med komfortabel afstand til en hollandsk master.


Torben Kornum var bedst i Grand Master-klassen foran brasiliansk og italiensk surfer. Foto: Jan Nielsen.

      <br />

Det kan sagtens ske igen!
Torben Kornum forudser, at der fremover sagtens kan komme flere far og søn situationer øverst på skamlen i internationale stævner: ”Mange af de bedste windsurfere gennem tiden har fået børn, som er på vej ind i surfsporten, og med fædrenes erfaringer i ryggen, er de klædt godt på til succes. Vi har også danske talenter på vej, hvor faderen har en stærk surf- eller jolle/kølbådsbaggrund, og det vil være klogt for vores sport også at trække på disse kompetencer,” vurderer Kornum. I øvrigt var nummer to i ungdom og grand master under VM også far og søn, nemlig brasilianerne Carlos og Mateus Isaac.

I alt 30 officials deltog i afviklingen af Formula VM. Bag stævnet stod Skive Windsurfingklub i samarbejde med Maritim Center Skive og med byens fantastiske maritime faciliteter som ramme for et af de bedste Formula VM stævner gennem tiderne.

Resultater, fotos og interviews findes på .http://www.fw2011.dkSeneste nyheder

Vand ovenfra kan ødelægge en båd

I isolation på Martinique

Kommer der vind i sejlene, igen?


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen