RS:One Tour’en ruller


Først stop på RS:One touren var i Skive hvor de unge sejlere fik lov at prøve kræfter med det nye bræt.

       NeilPrydes nye One Design surfbræt, kaldet RS:One, introduceres i disse uger i sejl- og surfklubber verden over. I Danmark sker introduktionen med manér – den danske NeilPryde importør har erhvervet sig en Renault varevogn, der med otte komplette surfsæt ruller rundt og laver demo hos alle interesserede sejl- og surfklubber.<br />


For godt og vel et år siden indkaldte Dansk Sejlunion til en workshop i Nyborg med henblik på at sikre nyt og bedre udstyr til klubberne for her igennem at fastholde navnlig de unge medlemmer. De indkaldte til workshop’en var alle leverandører af jolle- og surfudstyr, og der var stor enighed om klubudstyrets betydning for sejlsporten generelt.

Mr. Pryde bakker op
Pryde-importør Torben Kornum kontaktede allerede dagen efter sin boss Neil Pryde og foreslog udviklingen af en ny og mere brugervenlig surfklasse. Mr. Pryde fandt ideen så god, at han straks satte projektet i gang. Resultatet et år efter er RS:One, der på mange måder minder om det olympiske RS:X men er langt nemmere at sejle og koster det halve.

Halv pris af olympisk udstyr
Torben Kornum beskriver RS:One: ”Vi udviklede et hybridboard og en rigtype, som både er udfordrende men samtidig også nem at rigge og håndtere. Med 210 liter opdrift i brættet, som i øvrigt har både sværd og masteskinne, sikrer vi at det sejler godt både i let luft og i planingsforhold. Riggen har kulfibermast og stiv alubom, og sejlet har to cambers som et rigtig racingsejl, men det føles let i hånden og vil kunne sejles af alle uanset kropsstørrelse. Monterer man en lille rig på brættet kan det også bruges af begyndere. Med en samlet pris på 20.000 ligger vi lidt over de gamle entypeklasser på markedet, men stadig 50% under det olympiske udstyr.”      <br />

”Den helt oplagte målgruppe for RS:One er ikke kun traditionelle klubsurfere, men i høj grad også jollesejlere, som søger nye udfordringer. Jeg håber at vi i samarbejde med Sejlunionen kan få lagt RS:One regattaerne ind under jollestævnerne, og på den baggrund vil vi i løbet af et par sæsoner kunne opbygge en stor og stærk talentgruppe, baseret på erfarne jollesejlere, og hvor nogen af dem vil være klar til f.eks. den olympiske klasse”.

Få touren til din klub
Interesserede klubber kan kontakte Torben Kornum på tlf. 40106002 for et besøg af det rullende RS:One demoshow. Første stop på turen var Kornum’s egen klub i Skive, hvor billederne stammer fra. Næste stop er Århus, hvor blandt andre Sejlunionens talentudviklere Jan Christiansen, Finn Beton og Jacob Karstoft skal ud og sejle RS:One.