Jagten på det perfekte surfbræt


Kurosh Kiani (tv) testede de nye boards, som han selv har været med til at designe, på Kap Verde. Foto: Henrik Moltke.

Vinteren har sit fulde tag i Danmark og der er ikke meget at gøre som windsurfer lige nu, medmindre man gerne vil fryse fingre og tæer en time ad gangen i weekenden. Heldigvis er vinteren højsæson for mit vedkommende, når det kommer til at arbejde indenfor windsurfing industrien.

Ingen ”ferie”
Over vinteren er der nemlig ikke nogen konkurrence, hvilket giver mulighed for producenterne for at arbejde med næste års produkter samt producere film og billeder til de kommende kataloger. Dette år brugte jeg min eneste "frie" måned i Cape Town i stedet for at være hjemme i Danmark, hvilket viste sig at være den perfekte beslutning. Sæsonen starter nemlig tidligt i år med den første Gran Slam World Cup i Vietnam i slutningen af februar, så alle forberedelser er gået i gang flere måneder før end de normalt plejer.

Mit Cape Town ophold endte i slutningen af januar, hvor jeg fløj hjem til Danmark igen. Her modtog jeg alle mine nye boards som kom direkte fra fabrikken i Thailand. Ud af de 12 boards, jeg modtog, var opgaven at udvælge tre som jeg skal konkurrere på resten af sæsonen.

Af sted til Kap Verde
Herefter gik turen for mig videre til Kap Verde, hvor min boardsponsor holder til. Efter nogle dage hjemme i Danmark lykkedes det mig at få alt arrangeret og hoppe på flyet igen videre til Kap Verde, hvor man på dette tidspunkt af året finder masser af solskin blandet med gode windsurfing forhold.

Sammen med min træningspartner og sponsor, tidligere verdensmester Josh Angulo og ejer af Angulo Boards fra Hawaii, brugte jeg ugen på at teste alle mulige scenarier igennem som vi kan komme ud for i løbet af året, og tog en beslutning på baggrund af alle de oplevelser. Nu har jeg valgt mine boards for denne sæson, og de ligger nu i sikkerhed og venter på at komme på vandet.

Systematisk arbejde
At arbejde med board test er ikke let. Selv de mindste afvigelser i bund formen kan gøre at boardet ikke præsterer ligeså godt som det burde. Vi snakker om at en samling af maling kan gøre en forskel - så det handler meget om finføling, og om at være systematisk.

Efter at have valgt boards gik vi i gang med at finde de rigtige finner som også er en verden for sig selv, så der var ikke meget tid tilovers til andre ting i løbet af den uge jeg havde på øen Sal.

På vandet hele dagen
Heldigvis leverede Kap Verde absolut fantastiske forhold til vores arbejde, hvilket betyder at vi kunne være på vandet helt fra morgenstunden indtil solnedgang. Mange forbinder altid windsurfing med Hawaii og dets flotte vand og palmer, men jeg kan forsikre om at man finder det absolut skjulte paradis på Kap Verde, hvad enten man er til windsurfing, surfing eller blot utrolig afslapning under den gyldne afrikanske sol.

Står selv bag designet
Ekstra spændende for denne sæson er, at jeg har været med til at designe hvert eneste board, og har haft en indflydelse på form og farver, hvilket gør det ekstra sjovt at pakke et nyt board ud velvidende om at det er kommet til verden med mine input.

Læs videre på næste side...


Foto: Henrik Moltke.

 
Foto: Henrik Moltke.


Ingen fortrydelsesret 
Hele forrige år testede jeg boards sideløbende med træning og konkurrencer, og derfor er jeg også ekstra positiv nu, da jeg ved hvordan mine nye boards kan præstere. Til denne sæson fik vi produceret tre forskellige størrelser som passer med reglerne i World Cuppen. Der må man kun bruge tre forskellige boards i løbet af en hel sæson, som man registrerer ved første World Cup. 

Når først de er registreret, kan man ikke skifte i løbet af sæsonen. Derfor er det også super vigtigt at man vælger de helt rette boards. Man kan nemlig godt have to boards af samme størrelse og mål som præsterer anderledes på grund af afvigelser i bundformen.

Krævende arbejde
Dem som har prøvet at windsurfe, ved at det er en fysisk krævende sport for næsten hele kroppen, og dette fik jeg også at mærke efter at have brugt i gennemsnit 5-6 timer hver dag på vandet. Ja, jeg vil næsten gå så langt som at sige, at jeg blev lidt småsyg af det, men nu hvor jeg sidder hjemme i Danmark i frosten, har jeg ingen problemer med at have brugt alt min energi på at være forberedt. 

Nu står den på afslapning hjemme inden at turen går videre til Vietnam hvor der for første gang skal være GranSlam World Cup i den del af verden. Et helt nyt sted med nye forhold, hvilket gør det ekstra spændende. Samtidig med at det foregår meget tidligere på året end normalt, bliver det spændende at se hvem som er godt kørende og hvilke producenter som har udmærket sig. 

Fangede BØLGEN
Hvad angår Kap Verde, er det bestemt ikke sidste gang at jeg kommer forbi, da der udover det gode vejr og vind, også findes nogle af de absolut bedste forhold til at ride bølger i verden. Det var bl.a. her at jeg fangede min hidtil største bølge ved at blive trukket ind på den med en jetski - et øjeblik jeg aldrig vil glemme og helt sikkert vil opsøge igen.

Fortsat god vinter til alle.

 
Foto: kiani.dk.