Jagten på det perfekte surfbræt

Artikelindeks


Kurosh Kiani (tv) testede de nye boards, som han selv har været med til at designe, på Kap Verde. Foto: Henrik Moltke.

Vinteren har sit fulde tag i Danmark og der er ikke meget at gøre som windsurfer lige nu, medmindre man gerne vil fryse fingre og tæer en time ad gangen i weekenden. Heldigvis er vinteren højsæson for mit vedkommende, når det kommer til at arbejde indenfor windsurfing industrien.

Ingen ”ferie”
Over vinteren er der nemlig ikke nogen konkurrence, hvilket giver mulighed for producenterne for at arbejde med næste års produkter samt producere film og billeder til de kommende kataloger. Dette år brugte jeg min eneste "frie" måned i Cape Town i stedet for at være hjemme i Danmark, hvilket viste sig at være den perfekte beslutning. Sæsonen starter nemlig tidligt i år med den første Gran Slam World Cup i Vietnam i slutningen af februar, så alle forberedelser er gået i gang flere måneder før end de normalt plejer.

Mit Cape Town ophold endte i slutningen af januar, hvor jeg fløj hjem til Danmark igen. Her modtog jeg alle mine nye boards som kom direkte fra fabrikken i Thailand. Ud af de 12 boards, jeg modtog, var opgaven at udvælge tre som jeg skal konkurrere på resten af sæsonen.

Af sted til Kap Verde
Herefter gik turen for mig videre til Kap Verde, hvor min boardsponsor holder til. Efter nogle dage hjemme i Danmark lykkedes det mig at få alt arrangeret og hoppe på flyet igen videre til Kap Verde, hvor man på dette tidspunkt af året finder masser af solskin blandet med gode windsurfing forhold.

Sammen med min træningspartner og sponsor, tidligere verdensmester Josh Angulo og ejer af Angulo Boards fra Hawaii, brugte jeg ugen på at teste alle mulige scenarier igennem som vi kan komme ud for i løbet af året, og tog en beslutning på baggrund af alle de oplevelser. Nu har jeg valgt mine boards for denne sæson, og de ligger nu i sikkerhed og venter på at komme på vandet.

Systematisk arbejde
At arbejde med board test er ikke let. Selv de mindste afvigelser i bund formen kan gøre at boardet ikke præsterer ligeså godt som det burde. Vi snakker om at en samling af maling kan gøre en forskel - så det handler meget om finføling, og om at være systematisk.

Efter at have valgt boards gik vi i gang med at finde de rigtige finner som også er en verden for sig selv, så der var ikke meget tid tilovers til andre ting i løbet af den uge jeg havde på øen Sal.

På vandet hele dagen
Heldigvis leverede Kap Verde absolut fantastiske forhold til vores arbejde, hvilket betyder at vi kunne være på vandet helt fra morgenstunden indtil solnedgang. Mange forbinder altid windsurfing med Hawaii og dets flotte vand og palmer, men jeg kan forsikre om at man finder det absolut skjulte paradis på Kap Verde, hvad enten man er til windsurfing, surfing eller blot utrolig afslapning under den gyldne afrikanske sol.

Står selv bag designet
Ekstra spændende for denne sæson er, at jeg har været med til at designe hvert eneste board, og har haft en indflydelse på form og farver, hvilket gør det ekstra sjovt at pakke et nyt board ud velvidende om at det er kommet til verden med mine input.

Læs videre på næste side...


Foto: Henrik Moltke.


Kapsejlads

Kronprins Frederik forrygende fra start i St. Tropez - se video

Kapsejlads

49er: OL guldvinder Jonas Warrer takker af - gense dramatisk...

Kapsejlads

DM Match Race: Emil Kjær genvinder titlen

Kapsejlads

X-Yachts Star Meeting: Mega tæt afgørelse

Kapsejlads

Nu kan du låne en Wayfarer - kvit og frit

Kort nyt

Ny teknologi skal øge sikkerheden i delebåds-koncept

Kapsejlads

Fuldt program i Skovshoved denne weekend

Kort nyt

I ❤️ NELLA DAN: Om kammeratskab på et dansk polarskib

Udvalgte artikler *