Sebastian Kornum går efter topplacering ved OL i 2024

Related Articles: Boat Show - hør Sebastian Kornum tale om windfoils, Neilpryde er klar med potentiel ny OL-klasse - Kornum fortæller, Sebastian Kornum: Foil er meget mere sjovt

Den 27-årige verdensklassewindsurfer Sebastian Kornum fra Skive går efter ’de sjove placeringer’ ved OL i 2024, hvor foil windsurfing for første gang er på programmet. Det kræver stor omvæltning fra professionel i World Cuppen til en del af Dansk Sejlunions windsurftrup i Aarhus, hvor det er slut med at køre solo.

Tilbage i 2016 proklamerede Sebastian Kornum til manges skepsis, at foil windsurfing ville blive fremtiden. Blot fire år senere er der truffet beslutning om at tage foil windsurfing på OL-programmet i Paris 2024. Det har fået den professionelle windsurfer med godt gang i World Cup-karrieren til at rigge om og sætte sig nye mål.

- Nu er der ikke længere nogen undskyldning. Den nye OL-klasse har det rigtige udstyr, så nu kan jeg lige så godt gå efter OL, lyder det fra Sebastian Kornum efterfulgt af et kækt smil på spørgsmålet om, hvorfor han først vælger at gå ind i en OL-kampagne nu.

Faktisk blev beslutningen om at satse på OL truffet allerede før jul, da World Sailing meldte ud, at det foilende iQFoil-bræt erstatter det konventionelle RS:X-bræt, der pensioneres efter OL i Tokyo til sommer – (eller hvornår det nu bliver gennemført?, red.)

Som et tegn fra himlen
Siden Sebastian Kornum var 15 år, har han været én af landets mest lovende windsurfere og dermed også én af dem, der skulle satses på. Hver gang har han dog afslået tilbuddet om at give det chancen på landsholdet, forklarer han. Mest på grund af en forældet udstyrspakke, som han kalder RS:X.

- Jeg har aldrig haft lyst. Derfor var beskeden om den nye klasse et tegn fra himlen om, at nu skulle det være. Selvom jeg har befundet mig godt i World Cuppen, tror jeg, det er sundt at tage skiftet nu. Sommetider har man brug for fornyelse, og jeg går 100 pct. efter OL – ikke ’bare’ efter at være med, men efter at sikre et godt resultat, fastslår han og uddyber:

- Fire år er selvfølgelig lang tid, og der er mange af de yngre, der kan nå at blive dygtige. Men jeg mener, at jeg har et stort udviklingspotentiale, så meget taler for, at det kan blive rigtig godt. Samtidig synes jeg, at udstyrspakken for 2024 passer godt til min størrelse og stil.

Fokuserer på at runde World Cup godt af
Trods planerne om OL-kampagnen holder Sebastian Kornum i år fokus på at levere et godt World Cup-resultat. OL er mentalt sparket til hjørne for en stund, indtil OL i Tokyo 2020 er afviklet og World Cup-sæsonen er slut.

- I år har jeg fokus på at lave et godt resultat i World Cup. For det første eksisterer OL 2024 ikke endnu, og for det andet har jeg brug for at blive presset i World Cup og sætte mig mål dér, inden jeg kan tænke på OL. At være i et konkurrencemiljø lige nu og her er vigtigt for mig, forklarer Sebastian Kornum.

Når World Cup-sæsonen slutter, vil meget ændre sig, forudser han. Den nuværende adresse i Klitmøller udskiftes med en ny i Aarhus, hvor træningen vil foregå. Samtidig bliver friheden ved at være på egen hånd i World Cup vekslet til faste trænings- og stævnerutiner under Dansk Sejlunions kyndige vinger. Det kræver tilvænning.

- Jeg er bevidst om, at jeg går fra at være en stor profil i windsurfing-verdenen til noget helt andet. Jeg skal lære at lytte til en træner, være åben over for indspark og tage imod fra folk, der har meget mere erfaring end mig, selvom jeg måske altid har følt, at jeg var den bedste i verden, fortæller Sebastian Kornum.

Også økonomien bliver en ganske anden, eftersom han gennem World Cuppen har levet som professionel. Det betyder, at der skal lægges en strategi for at markedsføre sig selv og skaffe sponsorer blandt meget andet.

Professionelt setup i Aarhus spiller vigtig rolle
Det kan måske lyde som om, at Sebastian Kornum har truffet en dårlig beslutning ved at gå ind i en OL-kampagne, men sådan ser han ikke på det. Det handler nemlig om at udfordre sig selv og sætter nye mål. Som konkurrencemenneske til fingerspidserne er det således dét, der driver ham.

Med til historien hører det også, at det professionelle setup, som Dansk Sejlunion kan tilbyde i Aarhus, var en afgørende faktor for, at Sebastian Kornum nu kommer til at jagte OL i Paris.

- Sejlunionen har virkelig vist, at de vil den nye OL-klasse. Vi har nogle fantastiske faciliteter i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, én af de bedste træner i Finn Beton og fornuftige vejrforhold i Aarhusbugten, som altid gør det muligt at træne. Som udøver er det afgørende at føle sig i professionelle hænder, for det skaber motivation og tro på tingene. Jeg tror, at vi står rigtig stærkt om et år eller to, fortæller Sebastian Kornum om DS’s foil windsurfing-projekt.

Han glæder sig til at være med til at skabe en sund kultur omkring foil windsurfing i Aarhus med en stærk trup af gode træningsmakkere. Som windfoil-nation står Danmark allerede stærkt i norden, mens flere europæiske nationer som Frankrig og Polen også er pænt med.

Konkurrence og nye udfordringer trækker
Sebastian Kornum, der har været med til at udvikle foil til windsurfing, forventer at se sig selv i en todelt rolle, hvor han mest af alt er foil windsurfer, men også kan dele ud af sin enorme viden om udstyr. Det er dog konkurrencedelen, der virkelig trækker.

- Jeg brænder for kapsejladsen. Det er også konkurrenceelementet og udfordringerne i den nye OL-klasse, der motiverer mig mest. Så må tiden vise, om jeg er i nærheden af OL-podiet i Paris i 2024, afslutter Sebastian Kornum.

Som nævnt har Sebastian Kornum i den kommende tid fokus på årets World Cup, der som andre sportsbegivenheder hænger i en tynd tråd grundet den verserende corona-pandemi. Det er i skrivende stund ikke afgjort, om næste stævne til maj i ’windsurfingens Formel 1’ i Spanien afvikles. Der venter yderligere fire afdelinger af World Cuppen i resten af 2020.

Kilde: Sailing Aarhus / Jannik Toft Friis

sebastian kornum2Seneste nyheder

Vi ses på BoatShow.fr

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kort Nyt

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Kort Nyt

Sejler redder sig fra brændende båd

Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"