Casper Steinfath dobbelt verdensmester - se fotogalleri

Weekenden blev den største i 10 år for paddelsurferen Casper Steinfath fra Klitmøller. Søndag blev han den samlede vinder af World Touren i Stand Up Paddling og blev dermed dobbelt verdensmester.

Badet i champagne og med Dannebrog hængende om sin trætte krop, kunne den 26-årige paddlesurfer fra Klitmøller, Casper Steinfath, søndag formiddag fejre sit sjette verdensmesterskab i Stand Up Padling som den samlede vinder af APP World Tourens fem afdelinger. Det skete søndag formiddag i Paris med Eiffeltårnet og Seinen som nærmeste naboer – sammen med en stor flok danske fans fra Thy.
- Jeg er helt oppe at flyve. Den her sport er ikke fodbold, tennis eller håndbold. Nogle gange føles min sport lille, men følelsen af at vinde er den samme. Jeg har aldrig oplevet noget større, siger Casper Steinfath.

Største weekend i 10 år
- En ting er at vinde – en anden ting er vinde foran familie og venner. Tak til dem, der har troet på mig. Den her sejr er til jer, sagde han om sin World Tour-sejr, der afgøres over fem stævner med en sprint og et langdistance-løb.
Weekenden har været en af de største i Casper Steinfaths 10 år lange karriere.

Lørdag blev han den samlede World Tour-verdensmester i sprint, da han vandt andenpladsen i sprinten i Paris, og med den satte han sin nærmeste konkurrent, franskmand Arthur Arutkin, under et voldsomt pres. Franskmanden skulle vinde den 14 kilometer lange regnvåde paddletur på Seinen søndag morgen, hvis han ville være verdensmester, mens Casper Steinfath kunne nøjes med en sjetteplads.

’Den er hjemme’
Samtidig var lørdagen også en stor skuffelse, fordi Casper Steinfath med en sejr i sprinten ville have afgjort det hele før tid. Nu skulle de ud på en nervepirrende langdistance på Seinen – en stor mundfuld for en sprintertype som Steinfath.
Han mandsopdækkede den jævnaldrende franskmand, og da fransmanden knækkede midtvejs på løbet, vidste Casper Steinfath, at verdensmesterskabet var i hus. - Jeg synes, at jeg havde det under kontrol, og jeg indså halvvejs gennem løbet, at Arthur ikke havde, hvad der skulle til. Da jeg så Eiffeltårnet, vidste jeg, at den var hjemme, forklarer Casper Steinfath.

- Den her weekend har været som at sidde i Dæmonen i Tivoli – bare på steroider. Jeg var helt oppe at flyve i går
(lørdag, red.), da jeg vandt sprintmesterskabet. Jeg var helt nede i kulkælderen, fordi jeg ikke lukkede den i går, og så søndag lykkedes det endeligt. Jeg kan ikke sætte ord på. Jeg er glad, jeg er overrasket, jeg er spændt. Jeg har aldrig prøvet noget lignende, siger Casper Steinfath.

Polarbear som wing man
18-årige Christian Andersen spillede en stor rolle i Casper Steinfaths triumf. De to Klitmøller-surfere havde aftalt, at Christian Andersen med tilnavnet Polarbear skulle være wing man for Steinfath og holde sig tæt på ham, for at trække ham gennem feltet, hvis det skulle blive nødvendigt.

Det blev det ikke, så Christian Andersen kunne give den gas og endte på en 10. plads på den lange distance. Sammen med den imponerende femteplads i sprinten lørdag og sæsonens øvrige resultater ender Christan Andersen som en samlet syv’er i APP World Touren som den næstbedste junior i verden.

Se fotos fra Paris i galleriet herunder.Seneste nyheder

Unge talenter samlet i Skovshoved

Øhavet Rundt i en light version

Kapsejlads

Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Kort Nyt

Unge talenter samlet i Skovshoved

Kort Nyt

World Sailing: Nu starter præsident valgkampen

Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kort Nyt

Ny undersøgelse om brand på både

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker