SUP: Casper Steinfath jagter VM-guld i El Salvador

De to Klitmøller-surfere, Casper Steinfath og Christian Andersen, er klar til at kæmpe for flere VM-medaljer, når VM i Stand Up Paddling begynder i aften dansk tid i El Salvador.

26-årige Casper Steinfath tager til sit syvende VM siden 2013 med masser af selvtillid i bagagen. Han fører verdensranglisten, og for en måneds tid siden vandt han Red Bull Heavy Water, hvor han var den stærkeste i seks meter høje bølger og tommetyk tåge. Dertil kommer ni VM-medaljer gennem årene - heraf fire af fineste karat

Men han stiller sig også op på brættet med mindet om sidste års VM i Kina, som var det mest skuffende i hans karriere. For første gang kom han hjem fra et VM uden individuelle medaljer.

- Selvom jeg har prøvet det seks gange før, er jeg altid nervøs før et VM. Der er så meget, der ikke må gå galt og så meget, der skal gå godt, hvis jeg skal stå med en medalje om halsen. Det mærkede jeg på egen krop i Kina sidste år. Derfor tager jeg til El Salvador med ambitionen om at spille en hovedrolle. Så må vi se, hvordan teaterforestillingen ender, siger Casper Steinfath.

Bryder sig ikke om favorit-rollen
Det passer faktisk den 26-årige thybo ret godt.

- Jeg bryder mig ikke om at være favoritten. Jeg er bedst som underdog, som ham, der kommer snigende bagfra og overhaler de andre til sidst, siger Casper Steinfath, der er med i sprint søndag og technical race med indledende tirsdag og finaler onsdag.

Den anden Klitmøller-surfer, Christian Andersen, er med sine 18 år både med i juniorklassen og hos ‘ de voksne’. Han sætter alt ind på at komme øverst på podiet som juniorverdensmester. Der er udsigt til bølger på El Salvadors Stillehavskyst, og det er noget, der tiltaler både den ældre og den unge thybo.

- Min chance er klart bedst, når forholdene minder lidt om Thy med bølger og strøm. Det er sjovt, når der er masser af bølger og bøjevendinger, siger Christian Andersen, der kommer til VM med en frisk fjerdeplads fra Red Bull Heavy Water i bagagen.

Han er med i long distance mandag og technical race med finaler onsdag

Den sidste dansker er 32-årige Kristian Pilborg fra Vallensbæk. Han er med til et VM for første gang og stiller op i long distance mandag.

Programmet for VM kan følges her.America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger båd

Vendée Globe

Bossen i store problemer - måske

Kort nyt

ARC-start i dag: Sarah og Martin er på vej over Atlanten

Kort nyt

Lars Løkke tager også turen over AtlantenSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder