SUP sprint: Største sejr i to år til Casper Steinfath

Related Articles: Indleder titeljagten: Steinfath vil være SUP-sportens sprinterkonge

Sprinterkongen vandt VM-sprinten på sin fødselsdag - Klitmøller-surferen var bedst i de uforudsigelige bølger på Long Beach ud for New York og vandt sin største sejr siden VM i Danmark i 2017. Han fører nu verdensranglisten i sprint.

Den fire-dobbelte verdensmester i Stand Up Padling, Casper Steinfath fra Klitmøller, gav sig selv en længe ønsket fødselsdagsgave, da han sent torsdag aften dansk tid vandt den eftertragtede sprintfinale på SUP World Tourens andet stop i New York.
Det er Casper Steinfaths første betydningsfulde sejr siden 2017, da han både vandt VM-guld på hjemmebane i København og det prestigefyldte Red Bull Heavy Water i San Fransiscos syv meter høje bølger.

Tilbage på toppen
- Det føles så godt, og jeg kan ikke være mere glad. Det er min fødselsdag, og jeg står her i New York som vinder. Jeg har vundet så mange andenpladser de sidste par år, og nu er jeg tilbage på toppen. Jeg drømte om at vinde på min fødselsdag, og det er den største drøm, der går i opfyldelse, sagde Casper Steinfath.
Finalen blev afviklet på en 500 meter lang M-formet bane med start og mål på stranden, så padlerne skulle både padle mod og med de uforudsigelige bølger på Long Beach. Steinfath var hurtigst på den første runde, men tabte fart ud mod topmærket på den anden runde. På det sidste stræk mod mål fandt han som den eneste en lillebitte bølge, som bar ham forbi venner og fjender ind til stranden.

Fandt et syvende gear
Sejren betyder, at Casper Steinfath ligger på førstepladsen på verdensranglisten i sprint – en placering, han gerne vil beholde frem til sæsonfinalen i Paris til december.
- Hvad er det, fodboldspillerne siger? En kamp ad gangen. Jeg siger det samme, for der er meget langt til Paris. Men jeg fandt et syvende gear i dag, og hvis jeg kan gøre det igen, ser det godt ud, sagde han.
Udover Casper Steinfath var 18-årige Christian Andersen fra Klitmøller og 16-årige Caroline Küntzel også med i New York. Christian Andersen vandt sin kvartfinale, men røg ud i semifinalen. Han endte som en samlet syv’er. Stortalentet Caroline Küntzel var primært med at for at lære og klarede sig trods sin alder frem til semifinalen.
World Tourens tredjestop er i Osaka i Japan om to uger.