Indleder titeljagten: Steinfath vil være SUP-sportens sprinterkonge

Lagkagen og flagene er pakket væk, når Klitmøller-surferen Casper Steinfath fortsætter sin trofæjagt torsdag eftermiddag dansk tid i New York, USA.

For nok kan den fire-dobbelte verdensmester fejre sin 26-års fødselsdag i dag under det andet stop på World Touren i Stand Up Padling (SUP). Men når alle sanser er rettet mod at blive surfsportens ubestridte sprinterkonge i år, er der ikke tid til at blive fejret.
- Lagkagen må vente. Lige nu glæder jeg mig til at vise, at man stadig kan regne med mig i toppen af SUP, siger han og henviser til en lidt skuffende 2018-sæson, der godt nok endte med tre gange EM-sølv, men ingen individuelle VM-medaljer.

Den gamle, de unge jagter
- Jeg er en sprinter, og på en god dag kan jeg stadig padle fra alle de andre – selvom jeg efterhånden er blevet den gamle, som de unge jagter, fortæller han fra Long Beach i New York, hvor han blev to’er sidste år i den teknisk krævende sprint med bølger og bøjevendinger.

Han blev nummer tre i sprinten på det første stop i London før sommerferien, hvor han stillede op med en overbelastet underarm. Den skade er væk nu, og for to uger siden vandt han Hong Kong Int. SUP Championships foran en af verdens allerbedste SUP-atleter, Daniel Hasulyo fra Ungarn. I tirsdags endte han som nummer ni i surf-konkurrencen i New York – selvom han nærmest aldrig konkurrerer i bølger og bare var med for sjov.

- I Hong Kong fik jeg bekræftet, at min form og timing er på plads. Jeg er stadig høj over, at jeg blev ni’er i surfkonkurrencen forleden. Det var supersjovt at lege i bølgerne igen, og legen er vigtig for mig. Sidste år glemte jeg legen og fokuserede alt for meget på at vinde. Det kommer der ikke gode resultater ud af – i hvert fald ikke hos mig, forklarer Casper Steinfath.

Inden New York ligger han nummer tre i den samlede sprint-stilling efter sin tredjeplads på World Touren første stop i London.

Du kan følge Casper Steinfath live fra New York torsdag kl. 16 dansk tid på APP World Tours Facebook-side eller World Tours website her