WATERZ: 'Killer' surfkonkurrence sammen med 'kom-og-prøv'

Selvom Danish Surf Tour er blevet rykket til den 5. oktober 2019 på grund af VM i Surfing i Japan, skal surfmiljøet ikke snydes for en killer surfkonkurrence under dette års WATERZ Festival.

- Sammen med folk fra det danske miljø er Waterz Wildest blevet stablet på benene, med det ene formål at lave en sjov surfkonkurrence, hvor de traditionelle konkurrenceregler m.m. er kastet over bord og man stiller op i hold, fortæller Projektleder Katrine Kock Frandsen.

Der sejles i hold af to mand med hvert sit valgfrie board. Der er to hold på vandet ad gangen. Der scores point efter bl.a. stil og manøvre, time on wave, wipeout, stylish move, kreativitet evt. udklædning m.m.

- Det er en overall konkurrence, hvor hvert hold kommer igennem tre heats med forskellige fokusområder/udfordringer, og det er i den grad leg på vandet med et konkurrence element indbygget. Det kan godt blive ret sjovt for publikum at følge, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Arrangementet kommer til at foregå ved Sydmolen med udgangspunkt fra parkeringspladsen på Tungevej.

- Publikum vil få fantastiske muligheder for at følge med både på nært hold nede på stranden, men også ved en Roof-top bar, vi etablerer oppe på klitten med storslået udsigt ud over hele området, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Og har man aldrig stået på et surfbræt før, bliver der rig mulighed for at prøve kræfter med Vesterhavet.

- Hvis man gerne vil lære at surfe, vil der ved siden af konkurrencespottet være et kom-og-prøv arrangement, hvor man kan få hjælp af nogle af Danmarks bedste (og sødeste) surfere til at komme på vandet og prøve kræfter med surfing, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Arrangementet foregår lørdag den 7. september kl. 13.00-16.00.