EM: Surf Wave Performance tager form i Klitmøller

Godt seks uger før starten på 2019 IFCA Wave European Championships, der afvikles den 17.-23. september i Klitmøller i Thy, er forberedelserne i fuld gang.

- Cold Hawaii har før og med stor succes, været vært for internationale surfstævner og vi lægger os da også i selen for at levere en førsteklasses oplevelse for deltagerne fra hele Europa. Men det er også vigtigt, at samarbejdspartnere og publikum får en god oplevelse, fortæller Katrine Kock Frandsen der har ansvaret for afviklingen af EM.

Det høje niveau understreges af, at det bliver nogle af verdens bedste dommere, der skal finde vinderne i de fire grupper.

- Det er dommere med erfaring fra nogle af verdens største surfkonkurrencer blandt andre PWA, som tidligere har gæstet Cold Hawaii flere gange, og den europæiske windsurf tour EFTP, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Hele kysten er i spil
Hun påpeger, at alle sejladser nødvendigvis ikke gennemføres udelukkende i Klitmøller.

- Vi kigger på både Agger og Hanstholm, men det er klart, at det giver nogle logistiske udfordringer at flytte en konkurrence til fx. Agger. Men igen er det vinden, der er afgørende, slår Katrine Kock Frandsen fast.

Hun forventer dog, at Klitmøller bliver omdrejningspunktet for EM.

- Her har man faciliteterne i forvejen med Hummerhuset og området omkring, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Vinderen findes på sidstedagen
Det eneste der sådan rigtigt ligger fast er, at vinderen kåres på sidstedagen den 23. september.

- Det hele peger i retning af rigtigt mange deltagere fra hele Europa, og det betyder, at vi får brug af al den vind, vi overhovedet kan opdrive, og alle de timer, vi overhovedet kan konkurrere på vandet. Men skulle konkurrencerne være færdige en enkelt dag før, laver vi en række uofficielle konkurrencer, der traditionelt er et hit blandt tilskuerne i udlandet, fortæller Katrine Kock Frandsen.

IFCA Wave European Championships er en del af Cold Hawaii Games, der byder på en lang række sportsaktiviteter i hele Thy i  perioden fra den 17. til den 23. september 2019, og som gennemføres af Friends of Cold Hawaii i samarbejde med Thisted Kommune, Sparekassen Thy og en række lokale sponsorer.America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger båd

Vendée Globe

Bossen i store problemer - måske

Kort nyt

ARC-start i dag: Sarah og Martin er på vej over Atlanten

Kort nyt

Lars Løkke tager også turen over AtlantenSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder