Sebastian Kornum 4’er i Worldcup

Sebastian Kornum fik et godt udgangspunkt i årets første foilrace i den professionelle worldcup, som netop er afsluttet i Japan.
En samlet 4. plads var bedre en ventet, når man spørger den 26-årige Skive-surfer, som sidste år ganske vidst vandt både EM, DM og tysk mesterskab, men forud for Japan var forberedt på at de 64 deltagere i worldcuppen har arbejdet målrettet med netop foil gennem vinteren.

Jeg er meget tilfreds med 4. pladsen i Japan, for niveauet er blevet utrolig højt, ikke mindst efter at nogle af verdens bedste RSX-sejlere nu også stiller op i worldcuppen. Udstyret er udviklet gennem vinteren, og alle stiller op i topform og med ambitioner for sæsonen. Sejladserne blev afviklet i meget let vind (blot 3-5 m/s) og det gjorde det ikke nemmere. Både taktisk og fysisk var der brug for alle ressourcer. At jeg sluttede på 4. pladsen skyldes stabile resultater uden større fejl. Et par af de hurtigste måtte indkassere en DSQ hver, og havde vi gennemført en elimination mere i stævnet, var de uden tvivl rykket frem i den samlede stilling, og jeg havde tilsvarende måttet afgive et par placeringer. Men sådan er racing jo, udtaler Sebastian Kornum fra Japan, og fortsætter Det er kun tilladt at registrere tre sejl og to foils for hele worldcup-sæsonen, og jeg har fravalgt det største sejl (10 m2) og den største foil i forventning om at mange af sæsonens sejladser bliver afviklet i højere vindstyrker. Om det er den rigtige beslutning ved vi først efter sæsonen, og jeg ved heller ikke om jeg reelt ville have klaret mig bedre i Japan med større sejl og foil, men nu er beslutningen taget, og jeg fokuserer på det jeg har.

Ved World Cup stævnet i Japan deltog to andre danskere, Niklas Lillelund som sluttede nummer 31 og Mads Jepsen som nummer 36.

Umiddelbart efter præmieoverrækkelsen onsdag, blev udstyret pakket ned med henblik på fælles transport til næste stop i worldcuppen, som er Korea. Efter Korea følger stævnet i Spanien, og derefter direkte til tysk mesterskab på Sylt. Midt i juni afvikles der NM i Rønbjerg i Limfjorden.Seneste nyheder

Endelig officielt - Dansk SailGP en realitet

Ib Kunøe - nu eneejer af X-Yachts

Giv en gave der holder


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen