Steinfath-film om Skagerrak-togt får verdenspremiere i Thy


En ny dokumentarfilm tager publikum med bag Casper Steinfaths 147 kilometer lange padletur over Skagerrak. I dissee dag er det et år siden, at den 25-årige padlesurfer fra Klitmøller som den første i verden padlede fra Danmark til Norge. For et år siden lykkedes det for den 25-årige Stand Up Padler fra Klitmøller, Casper Steinfath, at padle fra Hirtshals til Kristiansand som den første i verden. Nu - 365 dage senere - er dokumentarfilmen, der går bag om Skagerrak-toget, færdigklippet, og Klitmøller-surferen glæder sig til at se rejsen genfortalt på det store lærred sammen med sin hjemegn i Thy, når den får premiere i Thisted fredag 3. maj.

– Jeg får de vildeste sommerfugle i maven bare ved at tænke på, at min familie, mine venner og resten af Thy kan se filmen for første gang sammen med mig. Jeg er stolt over, at den får premiere i Thy, for filmen betyder så meget for mig. Jeg er virkelig spændt på at genopleve den magiske stemning og de mange vilde følelser fra turen, siger Casper Steinfath.

Filmen, der meget naturligt har fået navnet ‘Skagerak’, får gallapremiere i Kino 1-2-3 i Thisted, som også vil vise filmen i en periode efter premieredagen. Det er producenten, Outwest Production, der sammen med den hastigt voksende Cold Hawaii Surf & Film Festival, inviterer til premieren, hvor biografen har ryddet to sale til anledningen.Filmen skal inspirere andre


Filmen er ikke en typisk sportsdokumentar, der fokuserer på medaljer og sejre. I ’Skagerak’ følger vi Casper Steinfath helt tæt i tiden mellem det første, mislykkede forsøg på at krydse Skagerrak i 2017 og til det succesfulde togt den 18. marts sidste år. Kameraet er den berømte flue på væggen, der viser Casper Steinfaths kamp mod sig selv, om at bede om hjælp, om at tvivle og om at følge sin drøm uanset omkostningerne.– Jeg håber, at folk får noget med hjem – uanset om de er surfere eller ej. Jeg tog afsted for at padle til Norge – men jeg kom hjem med bevidstheden om, at jeg kun kan opnå store ting i mit liv, når jeg tør bede om hjælp. Jeg håber, at filmen kan inspirere andre til at sætte sig mål, der passer til folks eget liv, siger Casper Steinfath.Premieren på Skagerak bliver en del af Cold Hawaii Surf & Film Festival, der på få år er vokset fra en lille lokal begivenhed for surferne i Thy til et event, som surfere fra hele Nordeuropa drager til.

Fakta:


Skagerak får gallapremiere i Kino 1-2-3 i Thisted fredag d. 3. Maj kl. 16.30. Filmen vil være på plakaten i Kino 1-2-3 i Thisted i en periode efter premieren. Den bliver fulgt op af en ‘Københavner-premiere’ i Grand Teatret tirsdag 7. maj. Cold Hawaii Surf & Film Festival afvikles den 3. og 4. maj 2019. Læs mere om den her.

Find billetter og læs mere på facebook her.
Seneste nyheder

Endelig officielt - Dansk SailGP en realitet

Ib Kunøe - nu eneejer af X-Yachts


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen