Årets mest vanvittige SUP-race - og så i Danmark

Steinfath om årets SUP-event for hold - 'Det bliver årets mest vanvittige og unikke SUP-race i Europa'. Tilmeldingen til 24-timers SUP-staffetten, Midsummer Viking Challenge, er netop åbnet. Det bliver et årets mest vanvittige, sjove og unikke SUP-events i Europa i år, lover Casper Steinfath, der står bag eventen sammen med DSRF.

Det bliver en Sankt Hans-aften med ømme arme og ben for mange SUP-racere. For dagen før, lørdag den 22. juni kl. 14.00, skyder Vikingen og verdensmesteren fra Klitmøller, Casper Steinfath, gang i premiereudgaven af Midsummer Viking Challenge, et helt nyt 24-timers SUP-holdrace for standup-padlere på alle niveaer.

Det bliver et af årets mest vanvittige og unikke SUP-events i Europa i år, lover Casper Steinfath. Han håber og tror på, at feltet vil rumme padlere fra det meste af Europa, der sammen med danskerne vil fejre den danske midsommer.

- Jeg glæder mig til at være vært for denne event og se en masse glade padlere fra hele verden, der mødes og deler denne fantastiske midsommer-udfordring. Sammen vil vi bryde grænser og fejre den smukke danske forsommer, siger han.

Hvert hold består af tre til fem deltagere
Tilmeldingen er netop åbnet til SUP-stafetten på vikingchallenge.dk. Hvert hold skal bestå af tre til fem atleter, og holdet må selv bestemme, hvor ofte man vil skifte padler. Målet er at padle så mange omgange som muligt. Alle skal medbringe eget board og padle, da hele holdet skal padle den sidste omgang sammen.

Ruten er den samme, som blev brugt ved sidste års Copenhagen SUP Crossing: Efter starten ved Kajakhotellet går turen rundt om den kunstige ø med det flade vand på indersiden og en smule uroligt vand på Øresunds-siden.

Det er Casper Steinfaths første store projekt siden det lange togt over Skagerrak for et år siden.

Donerer penge til Plastic Change
- Jeg drømmer om at skabe et event, der er udfordrende og sjov på samme tid - men hvor du også oplever, hvad det vil sige at være på et hold. Da jeg padlede til Norge sidste vinter, ville jeg flytte mine grænser for, hvad jeg kan presse min krop til. Men jeg fandt ud af, at det var mit team, der gjorde det muligt, at jeg kunne nå mine drømme. Jeg håber, at deltagerne i Midsummer Viking Challenge oplever noget af det samme, siger Casper Steinfath.

Steinfath og Dansk Surf- og Rafting Forbund bruger Midsummer Viking Challange til at fokusere på den stigende plastikforurening af verdenshavene og strandene. Hvert hold skal derfor donere et valgfrit beløb pr. padlet omgang til NGO'en Plastic Change, der arbejder for at nedbringe forureningen af plastik i naturen.

- Jeg vil klart anbefale, at hvert hold finder en lokal sponsor, som kan hjælpe med at rejse pengene. Og husk at en sponsor også kan være dine bedsteforældre eller en nabo, siger Casper Steinfath.

Megasjovt
Det koster 1.000 kroner pr. hold at være med. For dem får hver deltager en lækker lycra, goodie bag, masser af præmier, en chill-out lounge og en masse andre sjove påfund.

- Vi udvikler hele tiden på eventen, og vi glæder os til at afsløre nyhederne i løbet af de kommende måneder. Indtil da, skab et hold og få jer tilmeldt. Det bliver megasjovt, og jeg glæder mig helt vildt til at se et stort felt af padlere fra hele Europa padle rundt i den danske midsommer, siger Casper Steinfath.


Fakta om Midsummer Viking Challenge

Tidspunkt:
Lørdag 22. juni og søndag 23. juni. Starten går lørdag kl. 14.00.

Venue:
Kajakhotellet ved Amager Strandpark i København.

Overnatning:
Vi etablerer et telt-område tæt på Kajakhotellet

Ruten:
En fem kilometer lang rundstrækning rundt om den kunstige ø ved Amager Strandpark med start og mål ved Kajakhotellet. Ruten er identisk med ruten ved Copenhagen SUP Crossing 1018.

Hold og tilmelding
Et hold skal bestå af tre til fem deltagere - alle med deres eget board og padle, da holdet skal gennemføre den sidste omgang sammen. Prisen er 1.000 kr. pr. hold.

Læs mere, se ruten og tilmeld dig her: www.vikingchallenge.dkSeneste nyheder

Endelig officielt - Dansk SailGP en realitet

Ib Kunøe - nu eneejer af X-Yachts

Giv en gave der holder


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen