SUP: Steinfath skuffede mens kvinderne kom på podiet

Related Articles: 6 danske surfere klar til VM-finaler, Nu surfer danskere ind i VM-medaljeregnen

De kvindelige danske VM-surfere havde en god dag på vandet under VM i Stand Up Padling i Kina, da det tekniske ræs blev afviklet onsdag morgen dansk tid. 

Først stod 16-årige Caroline Küntzel for dagens største overraskelse, der i sit første VM nogensinde padlede bronzemedaljen i juniorklassen hjem til Thisted. Et par timer senere forsvarede Katrine Zinck fra København den bronzemedalje i proneboarding, som hun vandt ved VM i København sidste år.

Selvmord for gulddrømme

Til gengæld skuffede mændene. Den fire-dobbelte verdensmester, Casper Steinfath var blandt favoritterne til verdensmestertitlen i det tekniske ræs – en titel, som han har vundet tre gange siden 2013. Men i den hektiske start, hvor surferne løber med brættet i hånden og kaster sig ned i vandet, fik han padlen bag sig og faldt af brættet på det mest kritiske tidspunktet i løbet.

Det er rent selvmord for gulddrømmene. Han fik aldrig lukket hullet til toppen og endte langt væk fra medaljerne.

- Jeg er vanvittig skuffet, fordi jeg føler, at jeg er bedre, end jeg præsterede på vandet i dag. Jeg lavede små marginale fejl, og så vinder man ikke på det her niveau. Men jeg blev mindet om, at man altid kan begå fejl, selvom man har forberedt sig perfekt, siger Casper Steinfath fra Kina.

- Men det var et par lyspunkter, for jeg havde en fantastisk sidste runde, hvor jeg overhalede en fem-seks stykker. Det må jeg tage med mig, siger han.

Danskerdagen var som en rutsjebanetur

Også Christian Andersen fra Klitmøller havde en skidt dag på vandet. Han havde håbet på metal i junior-rækken, men han begik også et par fejl i starten, som sendt ham nedad i rækkerne fra starten.

For landstræner Niels Lønborg var dagen på stranden på den sydkinesiske tropeø, Hainan, som en tur i rutsjebane i Tivoli.

- Jeg er glad og skuffet på samme tid. Det er megaflot at vores unge Caroline Küntzel, der vinder over langt mere erfarne padlere og flot af Katrine Zinck. Men vi havde nok også håbet på én medalje mere til Danmark, siger Niels Lønborg.

Steinfath forsvarer VM-titel fredag

Han og resten af landsholdet ser frem til weekenden, hvor 200 meter sprint, den lange distance på 18 kilometer og nations-stafetten venter. De danske surfere vandt medaljer i alle tre discipliner ved VM i Danmark sidste år.

Casper Steinfath ser også frem til fredagens sprint som forsvarende mester på distancen fra VM i København sidste år.

- Det ramte mig psykisk hårdt, at jeg ikke præsterer godt nok i dag. Men det må jeg ryste af mig, for VM er ikke slut for mig endnu. Jeg har sprinten på fredag. Den her oplevelse gør mig endnu mere sulten for at vinde sprinten, siger Casper Steinfath.Kort Nyt

DS bestyrelsesmedlem Jens Haugaard er død

Branchenyt

Hempel bygger ny fabrik i KinaSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt