6 danske surfere klar til VM-finaler

Danmark kan vinde tre VM-medaljer i Stand Up Paddling onsdag, håber landstræner

Der er lagt op til en stor dansk dag under VM i Stand Up Padling i Kina. Alle seks danske surfere er klar til finalerne i det tekniske ræs, der bliver afviklet onsdag morgen. Det står klart efter tirsdagens indledende runder, der alle faldt ud til dansk fordel.

Verdensmester favorit
En af de største medaljefavoritter er den fire-dobbelte verdensmester, Casper Steinfath fra Klitmøller. Han vandt tirsdag morgen lokal tid sit indledende heat i det tekniske ræs suverænt med flere hundrede meter til nummer to og er klar til at kæmpe for sit femte verdensmesterskab under VM i Kina

– Racet var perfekt, for jeg fik lov til at prøve nogle taktikker af før den store finale i morgen. Ruten ligger perfekt til mig, for der er bølger flere steder på banen. Det ligner lidt forholdene i Klitmøller, sagde Casper Steinfath få minutter efter, at han kom op af vandet.

Det er en drilsk distance, hvor alt kan ske på grund bølgerne, bøjevendingerne og de tre løb på stranden med brættet i hånden, som venter Casper Steinfath på den fem kilometer lange rute.

– Jeg havde en perfekt generalprøve i dag, og min mavefornemmelse er god. Jeg har energien og motivationen. Jeg er klar til at erobre hele verden, siger han om finalen.

16-årig var dagens overraskelse
Den største overraskelse stod 16-årige Caroline Küntzel fra Thisted for. Hun har kun padlesurfet på højt plan i et års tid. Men alligevel blev hun nummer fire i sit heat og er finaleklar.

sup16årignytsite

16-årige Caroline Küntzel overraskede.

De andre finaledeltagere er Christian Andersen fra Klitmøller, Nicoline Rasmussen fra Ålsgårde, og de to såkaldte proneboardere, Katrine Zinck fra København og Anders Elbeck fra Odense. Endelig skal Christian Andersen og Caroline Küntzel også i en juniorfinale i det tekniske ræs.

Landstræner Niels Lønborg håber på tre VM-medaljer til Danmark – og måske flere, hvis bølgerne bliver store nok til at give danskerne en fordel.

– Men vi ved også, at alt kan ske i det tekniske ræs. En bølge kan vende op og ned på topstillingen. Men vi har aldrig haft et stærkere felt til VM før, siger Niels Lønborg.

Se mere på isaworlds.com

Kilde: Pressemeddelelse fra Dansk Surf og Rafting ForbundKort Nyt

DS bestyrelsesmedlem Jens Haugaard er død

Branchenyt

Hempel bygger ny fabrik i KinaSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt