Starter millionjagt til mega surf event i Hvide Sande

WATERZ festivalen, der er nordens største vandsportsfestivalen og afvikles i Hvide Sande, udvider fra to til tre vandsportevents i 2019. Det sker i direkte tråd med en udviklingsplan for WATERZ, som kommunalbestyrelsen nikkede ja til i forbindelse med budgetforliget tilbage i august.

- planen definerer blandt andet ønsket om vækst på konkurrence- og eventområdet. Derfor er vi også glade for at allerede i 2019 at kunne udbygge med endnu et vandsports-event i topklasse således, at vi gennemfører ikke færre end tre til september næste år, fortæller Projektleder Katrine Frandsen fra WATERZ til Bådmagasinet.

Udover WATERZ festivalen, der afvikles den 6.-8. september og som byder på op imod 800 starter, afvikler man PWA Verdensmesterskaberne i Surf-slalom i dagene 9.-14. september, og så topper man programmet med EFPT European Freestyle Pro Tour, der afvikles den 17.-21. september.

- et så omfattende program vil virkeligt sætte WATERZ og hele vores område ikke blot på Danmarks- men også Verdenskortet. Der vil blandt andet blive streamet fra nogle af konkurrencerne til hele verden, ligesom vi arbejder lokalt på at få forbedret publikums mulighed for at følge med, fortæller Katrine Frandsen.

artiklen fortsætter under dette foto

IFCA Waterz SebastianKornum oddhunt 5072

Danske Sebastian Kornum ved IFCA VM i Surf Slalom ved WATERZ 2018, Foto: Brian Engblad

Hun fortæller, at man derudover arbejder på at tilføre WATERZ festivalen endnu flere surf-aktiviteter således, at der vil være surf i hele området, ligesom man arbejder med planer for, hvordan man knytter selve vandsports-eventene tættere sammen med blandt andet Hvide Sande by - men også hele området.

WATERZ på sponsorjagt

WATERZ får 875.000 kroner fra Ringkøbing Skjern Kommune om året i 2019, 2020 og 2021 til at udvikle vandsportsfestivalen for men også til at sikre, at arbejdet med masterplanen for WATERZ fortsætter.

En ambitiøs masterplan der gerne skal munde ud i en ny turismeuddannelse i Ringkøbing Skjern området, styrkelse af turisme og erhverv herunder udviklng af sæsonforlængende aktiviteter, udvikling af surfspots og meget, meget andet.

Men udover den flotte støtte fra kommunen, indleder WATERZ nu jagten på en million kroner hos sponsorer og fonde.

- det er cirka det beløb, vi skal have rejst for, at vi kan dels gennemføre og udvikle selve eventdelen på WATERZ, men som også gør, at vi kan arbejde løbende med at udvikle og implementere masterplanen, der er omdrejningspunktet for den udviklingsproces, vi allerede er i gang med, og som skal fastholde og gerne øge bosætningen, turismen og dermed beskæftigelsen i området, siger Katrine Frandsen.

Borgmester Hans Østergaard (V) håber, at lokale fonde og erhvervsliv er klar til at bakke op.

- Udviklingsplanen for Waterz vil være med til at sikre den forsatte udvikling af vandsporten til gavn og glæde for hele kommunen. Vi har fra politisk hold afsat midler til projektet, og nu håber vi så, at fonde og erhvervslivet er klar til at sikre, at visionerne kan realiseres til glæde for alle i Ringkøbing Skjern Kommune, siger Borgmester Hans Østergaard (V).

WATERZ er i fuld gang med at rejse millionen, der gerne skal være på plads inden jul.

- vi er i fuld gang med at sætte møder op, og det er vores vurdering efter de første snakke, at det skulle være muligt at nå millionen. Men intet kommer af sig selv, og det er hårdt arbejde, og det er vi helt med på, siger Katrine Frandsen.

Hvis du skulle have lyst til at støtte dette fantastiske arrangement, så kan du kontakte Katrine Frandsen som er projektleder på WATERZ, på 21 28 31 08.★ Test af sejlbåde

★ J/80 Versus Melges 24

Kort Nyt

Kom med om bord på en Swan 98 - se video

★ Interview & Portræt

★ Interview, Ib Kunøe: Om bord hos Mr. X-Yachts

Motor

Princess Yacht X95 på vandet

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show 2020 aflyses - vender stærkt tilbage næste...

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen starter sæson nu!

★ Test af sejlbåde

★ Utzon Spidsgatter: Nuttede ”Snuller” - en præmiesluger

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker