Surf i Lemvig: Hele 40 børn og unge fik sig en flyvende oplevelse

I den lille Lemvig Sejl- og Surfklub er der gang i den med 40 aktive surferbørn og lige så mange engagerede forældre.

Medlemstallet steg med raketfart, efter at en gruppe forældre for to år siden indførte ugentlige træningsaftener for børn, og nu vil succes’en ingen ende tage.

Tommy Kristensen - far til tre og selv inkarneret windsurfer - fortæller:

'Når man selv er gammel surfer er det jo lykken, hvis ens børn også bliver grebet af det, og det må vi sige, at det er lykkedes her. Konceptet er ret enkelt og kræver bare engagerede forældre og noget udstyr. Vi er egentlig ligeglade med om børnene surfer eller bare leger i vandet og har det sjovt. Hovedsagen er, at vi opbygger et sundt miljø omkring vandsporten hvor både børn og forældre har det godt sammen. Vi stortrives i sejlklubbens regi, og der kommer stadig flere og flere børn til. Jeg tror at vores model kan bruges mange andre steder i landet også, slutter Tommy Kristensen.

I mandags var der lagt op til en ekstra oplevelse for de fremmødte børn. Faktisk en flyvende oplevelse, idet klubben havde inviteret surfmesteren Sebastian Kornum til at komme og give de mindste medlemmer en tur på foil. Og afsted gik det udover fjorden flyvende en halv meter over vandoverfladen. På billedet er det 8-årige Sofus Kristensen, som får sit livs vildeste surftur.

Aftenen blev på vanlig vis sluttet af med fælles spisning i klublokalerne. I dagens anledning pasta med herlig fyldig hummersovs, idet en af de lokale fiskere havde doneret 14 friske hummere til dagens ret. Jo, der er god stil i Lemvig!

IMG 0742

Hele 40 børn havde en forrygende dag på vandet ud for Lemvig.