Surf: Perfekte forhold ved Nordisk mesterskab

Nordjysk Windsurfingklub stod i weekenden for en nærmest perfekt afvikling af de åbne nordiske mesterskaber i windsurf racing-disciplinerne Formula, Slalom og Foil i Livø Bredning i Limfjorden. Vindforholdene var det, der i surfsporten kaldes for ’optimale’ og gjorde at de 38 tilmeldte fik gennemført otte sejladser i tre klasser.

NM-titlen i foil blev ikke uventet vundet af Sebastian Kornum, der også satte sig sikkert på den samlede sejr i det kombinerede mesterskab, men dog måtte se sig slået i slalom af Kasper Juul Larsen fra Furesøbad.

Den eneste, som reelt kunne presse Kornum på foil var worldcup teamkammeraten fra Tyskland, Nico Prien, som dog måtte tage til takke med fire andenpladser.

Det var karrierens femte NM-sejr i Kornum’s karriere, som også tæller tre VM-titler og et efterhånden ukendt antal danske mesterskaber.

I den samlede stilling sluttede Nikolaj Kruppa fra Vedbæk som toer, blot et enkelt point foran Danni Jakobsen fra Skive.

Peter Nors fra Glyngøre Sejlklub scorede et af karrierens bedste resultater med en fornem samlet fjerdeplads og en medalje som bedste ungdomssejler med sikker afstand til næste ungdomssejler Niklas Lillelund, der ligesom mange af de øvrige unge har udviklet talentet gennem et årelangt projekt med base i Maritim Center Skive.

Den næste større opgave for flere af de danske surfere bliver det tyske mesterskab på øen Sild i juli måned.