Surf: Påsketræning mellem isbjerge i Glyngøre

Vinterens – forhåbentlig - sidste isflager gled smukt gennem Sallingsund, da en gruppe af landets bedste windsurfere var samlet til foiltræning med udgangspunkt i Glyngøre.

Lokale Peter Nors havde taget initiativet til træningen på egen hjemmebane, og det er 10. år i træk, at windsurferne samles til påsketræning på Skive-egnen.

Øyvind Birkeland fra Norge havde sammen med sin hustru taget turen fra Bergen, hvor han har trænet på vandet hele vinteren, og han var ikke synderligt imponeret af de danske ’isbjerge’. Det var han derimod af selve træningen, som efter hans mening ikke findes bedre i Skandinavien. 'I har fine forhold her i Danmark, og hjemme i Norge tales der meget om jeres fantastiske træningsmiljø, hvor virkelig dygtige surfere og trænere deler deres viden frit. I kan godt regne med at der fremover kommer en del nordmænd hertil for at lære af jer'.

Sebastian Kornum deltager ikke i påsketræningen på hjemmebanen. Han er i disse måneder på Hawaii for at udvikle nye produkter og deltage i fotooptagelser for sine sponsorer, og kommer først hjem umiddelbart inden sæsonens første DM-stævne, som afvikles i Nivå i starten af maj. Allerede dagen herefter rejser han til Japan og Korea for at deltage i årets første worldcups.