Surf: Bruno er lam fra livet og ned - nu vil han vinde VM igen

Den 46-årige parasurfer, Bruno Hansen, rider på en bølge af succes. I oktober vandt han de åbne amerikanske mesterskaber for parasurfere, og nu går han efter sit tredje VM-guld.

Han blev verdensmester i 2015 og 2016, og i slutningen af oktober vandt han de åbne amerikanske mesterskaber for parasurfere. Men til dette VM er der flere surfere med end nogensinde. Mere end 100 atleter fra 25 forskellige lande skal konkurrere om VM-metal, og Bruno Hansen føler sig mere klar end nogensinde.

”Jeg har brugt utrolig meget tid i vandet og i styrketræningscentret og ikke mindst på at få styr på en ordentlig kost. Hvis jeg kan vinde VM for tredje gang betyder det at alt den energi jeg ligger i min træning giver mening og ikke mindst at jeg er verdens bedste parasurfer,” siger Bruno Hansen.

En alvorlig trafikulykke for 19 år siden var ellers tæt på at suge livskraften ud af Bruno Hansen. Den i dag 46-årige surfer blev udsat for et voldeligt røveri, der forårsagede trafikulykken. Han brækkede ryggen og blev lam fra livet og ned. I fem år var han præget af selvmorstanker og havde svært ved at genfinde glæden ved livet og surfingen, som han ellers havde dyrket, siden han var syv år gammel.

Men han fandt livsgnisten igen og begyndt at surfe med base i England og Indonesien, hvor han i dag bruger det meste af sin tid på surfe, sejle og dykke.

"Surfing betyder alt for mig og giver mig et liv som er spændende at vågne op til hver eneste dag” siger den danske verdesborger, hvis fulde navn er Bruno Lucio Dino Ferrato Hansen efter en dansk far, en engelsk mor og en opvækst i Zimbabwe, Sydafrika og Danmark.

Parasport Danmark bakker op

Dansk Surf & Rafting Forbund blev i oktober officielt optaget i Danmarks Idræts Forbund. Det har betydet, at Parasport Danmark, som støtter danske parasport atleter, har valgt at tildele en økonomisk støtte til Bruno Hansens VM-deltagelse. Dansk Surf & Rafting Forbund håber at Bruno Hansens deltagelse kan sætte fokus på parasurfing i Danmark.

”Vi glæder os rigtig meget til at se Bruno på vandet og håber, at han surfer endnu en VM-medalje hjem til Danmark. Dansk deltagelse og gode resultater ved et VM har altid stor betydning for profileringen af sporten, og vi håber at kunne arbejde mere med parasurfing i Danmark, da sporten har nogle helt særlige kvaliteter at byde på for handicappede,” fortæller Jakob Færch, formand i Dansk Surf & Rafting Forbund.

Såfremt Bruno Hansen sikrer sig en VM-medalje bliver det afslutningen på et fantastisk år for de danske surfere. 

BrunoSurf

For to uger siden sikrede Robert Storm Danmarks første EM-medalje i longboard, og tidligere på året vandt det danske stand up paddle-landshold med Casper Steinfath i spidsen adskillige medaljer ved EM og VM i SUP.
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen