Forrygende start på Windfoil VM

Windsurfsportens første VM med foil har fået en forrygende start på Azorerne. Seks gennemførte sejladser på to dage i marginale vindforhold – og med danske Sebastian Kornum helt fremme.

Med førstepladser i de to indledende sejladser var linjen lagt for Sebastian Kornum, der allerede for et år siden meldte ud, at han ville være verdens bedste på windfoil.

Men den målsætning er han ikke ene om i det stjernespækkede VM-felt med adskillige OL-medaljer og VM-medaljer i den olympiske RS:X klasse. Frankrigs Julien Bontemps, der blandt har OL-sølv og 2 x VM guld med sig fra RS:X-klassen, har sammen med landsmanden Thomas Goyard og Sebastian Kornum kæmpet hårdt om stævnets hidtidige førstepladser.

Efter seks intense sejladser ligger Goyard forrest med Bontemps og Kornum på delt andenplads. Et resultat, der meget let kunne have set anderledes ud, da Sebastian førte komfortabelt ved topmærket inden sidste ben, men tabte riggen i vandet og gik i mål som firer.

Antallet af foilsurferne vokser

På en samlet 9. plads som næstbedste ungdomssejler ligger danske Niklas Lillelund. Hans hidtil bedste resultat i VM er en imponerende 7. plads, og indikerer at der også her er masser af potentiale for dansk windsurfing og sejlsport i foil-sammenhæng. Det forlyder, at rigtig mange danske windsurfere har anskaffet foils og fra næste år agter at satse på foilklassen.

VM sejles på Azorerne på One Design materiel kaldet RS:X Convertible, der angiveligt kunne blive fremtidens olympiske udstyr. I modsætning til den nuværende olympiske RS:X, er Convertible-modellen ultralet, men den helt store forskel er naturligvis carbonfoilen, som gør det muligt at foile med 25-30 knobs fart allerede fra 3-4 m/s.