Dansk Surf og Rafting forbund kommer under DIF

Ved DIF’s budgetmøde sidste weekend blev det besluttet, at Dansk Surf & Rafting Forbund skal optages som det 62. specialforbund under DIF.

Baggrunden for optagelsen af Dansk Surf & Rafting Forbund er, at surfing er en af fem midlertidige idrætsgrene, der er med på programmet ved det kommende sommer-OL i Tokyo i 2020.

Den internationale olympiske komité kræver, at olympiske idrætter - også de midlertidige – skal være medlemmer af de nationale olympiske komitéer, og i Danmark er DIF national olympisk komité.

"Der skal lyde et stort velkommen i DIF-familien til Dansk Surf & Rafting Forbund. Jeg ser frem til det kommende samarbejde,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard.

Her fra redaktionen hos Bådmagasinet vil vi da meget gerne tilføje, at Dansk Sejlunions målrettede arbejde med netop SUP-arbejdet i sejlklubberne, uddannelse af instruktører osv, også må have bidraget til SUP-populariteten herhjemme. Så stor applaus herfra for det arbejde. 

Lovændring banede vejen

Formelt sker optagelsen den 1. januar. Dansk Surf & Rafting Forbund bliver lynoptaget i kraft af en lovændring, som repræsentantskabet vedtog ved DIF’s årsmøde i foråret. Lovændringen gør, at DIF kan have specialforbund som midlertidige medlemmer under sin paraply, og at disse kan nøjes med en forenklet optagelsesprocedure.

Forbundet vil som andre nye forbund modtage grundstøtte i reduceret omfang over de første fire års medlemskab og vil udover grundstøtten få adgang til strategistøtte og initiativstøtte efter gældende regler.

Ud over surfing har idrætterne karate, klatring, skateboard og baseball/softball også fået status som midlertidige idrætter ved OL i Tokyo. Karate og klatring er allerede organiseret i DIF. Skateboard er blevet en aktivitet under Danmarks Rulleskøjte Union, som allerede er medlem af DIF, mens baseball er blevet organiseret via Dansk Softball Forbund, der også er medlem af DIF.

 

 

 Seneste nyheder

"Kun en gnist fra katastrofen"

Båd sunket ved Bornholm

Kort Nyt

"Kun en gnist fra katastrofen"

Kapsejlads

DH-DM vender stærkt tilbage - 2021 dato fastlagt

Kort Nyt

Båd sunket ved Bornholm

★ Test af sejlbåde

★ Brugtbåds-duel: Vi fulgte det svære valg

OL

49erFX team sikret økonomisk frem mod OL

Bådudstillinger

Öppet Varv gennemføres i en Corona-model

Kort Nyt

Covid-19: Gode nyheder fra ’hinsidan’

Kort Nyt

I søkortet var der dybt nok - alligevel gik det galt!

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker