Young Gun Classic: Deltager-rekord - børn og unge er helt vilde

Der bliver sat rekord i den kolde surfcamp, verdens største (og koldeste) af slagsen, når flere end 70 børn og unge deltager i Young Gun Classic, som for 13. år i træk afvikles i Klitmøller i efterårsferien.

Søndag den 15. oktober står godt 70 børn og unge forventningsfuldt i kø for at tjekke ind til verdens koldeste surfcamp, der traditionen tro afvikles i Klitmøller. Og bag dem står et hold af forældre, søskende og trænere, så alt i alt deltager godt 200 i den efterhånden legendariske surfcamp, som gennem årene har skabt både undren og respekt langt udover landets grænser. Hvordan får man så mange børn – og for den sags skyld også deres forældre – til at hoppe i Vesterhavet på det tidspunkt af året, hvor nattefrosten nævnes i hver anden nyhedsudsendelse på TV?

Temperaturen ingen hindring

Svaret er enkelt ifølge Sebastian Kornum, der sammen med sin familie står for afviklingen, og har rollen som træner og instruktør:

'Rent temperaturmæssigt er det faktisk ikke det store problem. Pulsen er høj, og vi er klædt godt på i varme dragter og med hætter og huer. Det er legen i vandet og det sociale samvær, der driver værket, og på det punkt er Young Gun Classic ret unikt. Man leger med vandet fra morgen til aften, og der skabes fantastiske sociale relationer både mellem de unge og deres forældre. Young Gun Classic er måske mest af alt en aktiv familieferie, og det betyder at forældrene er motiveret, og det er netop forældres engagement, der skal til for at børn får mulighed for at dyrke vandsport,'

046

'Vildmarksbadet' med varmt vand er et kæmpe hit i Klitmøller, hvor over 70 børn og unge skal på Camp i efterårsferien. 

Det sociale hitter

Sebastian fortsætter: 'Campen har gennem årene udviklet sig fra at være en windsurfcamp til i dag at være en camp med mulighed for al slags surf. Også kitesurf, SUP og almindelig bølgesurf. Når man tilmelder sig, bliver man spurgt om hvad man har mest lyst til under camp’en, og her er svarene lidt sjove. De fleste har windsurf som første prioritet, men på en klar andenplads kommer ’fælles spisning’. Det minder os lige om at det sociale skal være i højsædet, så vi regner med 150-200 personer til spisning hver aften'.

Trænerteam’et skaber trygheden

Sebastian Kornum har sammensat et hold med seks trænere, der alle har været deltagere i tidligere års camps og derfor kender udfordringerne og overvejelserne, som et barn står overfor. Tryghed er den altafgørende faktor, men derudover skal der også være styr på den tekniske rådgiving.

Idrætsskolerne i Oure støtter campen ved at sende en af deres instruktører, Jeppe Djurtoft, som står for undervisning af kitesurferne. Hver morgen kl. 10.00 samles deltagerne i redningshuset i Klitmølller, hvor dagens program og muligheder nævnes. Herefter strømmer familierne ud til 3-4 lokale spots, afhængigt af vind og vejr og teknisk formåen. Om aftenen samles man igen til de populære fællesspisninger.

Young Gun Classic afvikles fra den 15.-18. oktober.

Læs mere på Facebook-gruppen young gun classic’.

IMG 0113

Der bliver gang i den i Klitmøller hen over efterårsferien, hvor oer 70 børn og unge kaster sig i bølgerne, på enten - surf, SUP, eller bølgeboard - for ikke at glemme noget af det vigtigste, fællesspisningerne.  

 Seneste nyheder

"Kun en gnist fra katastrofen"

Båd sunket ved Bornholm

Kort Nyt

"Kun en gnist fra katastrofen"

Kapsejlads

DH-DM vender stærkt tilbage - 2021 dato fastlagt

Kort Nyt

Båd sunket ved Bornholm

★ Test af sejlbåde

★ Brugtbåds-duel: Vi fulgte det svære valg

OL

49erFX team sikret økonomisk frem mod OL

Bådudstillinger

Öppet Varv gennemføres i en Corona-model

Kort Nyt

Covid-19: Gode nyheder fra ’hinsidan’

Kort Nyt

I søkortet var der dybt nok - alligevel gik det galt!

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker