Danskerne dominerede det åbne tyske mesterskab på foil

Der blev uddelt lammetæv i de åbne tyske mesterskaber, som blev afviklet på Sylt i den forgangne uge.

De tre danskere Sebastian Kornum, Christian Justesen og Peter Nors stillede op med foils under brættet, og var der forud for stævnet tvivl om, hvorvidt foil kan matche et internationalt Formula felt, så er al tvivl definitivt slut nu.

20479739 10154660594057301 6761442318527930739 n

Christian Justesen.

De tre danskere var med helt fremme i alle sejladser, og med en Sebastian Kornum i sit livs form kunne 10.000 daglige tilskuere langs strandpromenaden på kur-øen se måbende til, da den regerende Formula-verdensmester, tyske Vincent Langer, blev sat til vægs med op til to kilometers afstand i et ellers tæt felt. Kornum vandt samtlige sejladser med overbevisende margin.

20525401 10154660589697301 9037164878378829228 n

Sebastian Kornum på vandet med foil.

Der var bare lige den hage ved stævnet, at de tyske arrangører valgte ikke at lade foilsejlerne indgå i de samlede resultater, men det bekymrer ikke Sebastian Kornum: ”Tyskerne har svært ved at forstå eller acceptere foilens fremtog, og vi var på forhånd blevet informeret om, at vi ikke ville figurere på mesterskabsresultatet, men det betyder i princippet ingenting. Vi deltog for at vise både tyskerne og alle andre i sporten, hvad foils kan gøre på en kapsejladsbane, og jeg er sikker på, at der fra næste år stiller flere foils op end Formula boards. Tilskuerne omringede os mellem sejladserne for at se og høre om vores udstyr, og jeg var også en tur på scenen om aftenen for at fortælle om det. I øvrigt var det også sjovt og udfordrende at foile i bølgerne, så bortset fra at vi ikke fik en titel med hjem, så var det på alle måder en god oplevelse”.Seneste nyheder

Unge talenter samlet i Skovshoved

Øhavet Rundt i en light version

Kapsejlads

Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Kort Nyt

Unge talenter samlet i Skovshoved

Kort Nyt

World Sailing: Nu starter præsident valgkampen

Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kort Nyt

Ny undersøgelse om brand på både

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker