Sebastian Kornum: Absolut ikke tilfreds med EM sølv

Ambitionen var klart guld, og Sebastian Kornum er langt fra tilfreds med sølvmedaljen, som han havde med hjem fra Frankrig efter det første EM i den nye foilklasse, som pt boomer i windsurfingsporten overalt i verden. Foilen monteres under surfbrættet, og gør det flyvende 60-80 cm over vandoverfladen.

Sejladsforholdene var ellers optimale ved den franske vestkyst, og der blev gennemført i alt 16 sejladser. Med top tre placeringer fra foilstævner i den professionelle world cup i Japan og Spanien tidligere på året var Sebastian favorit til EM-titlen, men måtte efterfølgende erkende at der selv i et internationalt mesterskab kan ske ting og sager, som man ikke kan klare selv med den bedste forberedelse:

Dommerne havde ikke styr på tidtagningen i starterne, og det benyttede de franske sejlere sig af med det resultat at de slap afsted med tyvstarter. Og vi var for længe om at vælge at tyvstarte lige så meget som dem. Længere er den ikke” – siger Sebastian ærgerligt. Med ’vi’ tænker han på klub- og træningskammeraten Christian Justesen, der sluttede på 8. pladsen i samme stævne.

Det er bestemt ikke sådan man skal afvikle et EM, og jeg kan ikke bruge sølvmedaljen til noget som helst udover at notere at det åbenbart kan ske".

Skivesurferen nåede akkurat hjem til sin 25-års fødselsdag inden turen gik til Portugal for at lave et seminar på et større feriecenter. I næste uge gælder det de tyske racing-mesterskaber, som afvikles på øen Sylt i Vesterhavet.