Surf: Årets klubudvikler leverede varen

Bent Niss, der tidligere på året vandt Unionens Klubudviklingspris, stod i weekenden – sammen med frivillige kræfter fra Nordjysk Windsurfing Klub - for endnu et brag af et surfstævne i Livø Bredning ud for Rønbjerg Feriecenter i den nordlige ende af Limfjorden.

Det var femte år i træk, at Niss med tilfredshed kunne uddele præmier til vinderne af et dansk ranlistestævne, og femte gang at han at han på vanlig beskeden vis pointerede at det skam ikke var ham der skulle have ros for succes’en - men alligevel fik flere klapsalver end stævnets vindere tilsammen.

Nordjysk Windsurfing Klub og Bent Niss står ikke kun for landets mest fremgangsrige surfklub, de kan også det der med at afvikle surfstævner, men nu gør det jo heller ikke noget at Livø Bredning hører til de mest vindsikre steder i landet, og det er noget windsurferne gerne rejser langt for.

I alt fire slalomserier og tre formulasejladser lykkedes det at afvikle på to dage, og den længste tur til stævnet havde 19-årige Martin Hovda taget fra Nordnorge. Det var fjerde gang at han deltog i Rønbjerg.

Stævnets suveræne vinder blev som sædvanlig Sebastian Kornum, der vandt både slalom og formula – med foil under brættet. Det var første gang at slalomsejladser blev vundet med foil.

Link til resultater her.